Se trag sforile pentru LPS Roman?

Echipa de handbal junioare II a Liceului cu Program Sportiv Vaslui va evolua, ncepnd de astzi, 13, pn duminic, 15 februarie, la turneul de la Roman, cel cu numrul 5, penultimul din cadrul campionatului republican, seria A. n urma discutiilor repetate cu cei doi antrenori ai formatiei, prof. Paul Popescu si prof. Sorin Onofrei, se poate ajunge la concluzia c trupa din Roman, contracandidata Vasluiului la calificarea n semifinale, este dispus s recurg la orice mijloace, sportive sau nu, pentru a-si atinge ndrznetul obiectiv fixat. Mai ales c, din cele spuse de ei, au mai fcut-o si cu prilejul altor turnee disputate de la nceputul campionatului. Acum, cu att mai mult cu ct vor evolua din postura de gazde. Cum jocurile sportive si nu numai sunt la un nivel mediocru la Roman, accederea unei echipe din aceast zon n semifinalele competitiei ar reprezenta o mare realizare pentru orasul nemtean. Pe de alt parte, juctoarele trupei pregtit de Popescu si Onofrei formeaz, de departe, o grupare care se anunt a fi de mare perspectiv. Si cum n ultimii ani handbalul feminin juvenil din Vaslui nu a prea rupt gura trgului, se doreste pentru acest an obtinerea unei performante si la acest nivel. Juctoare ca Ciolan, Ciurariu, Ababei, Rosu sau Sabadac, ca s dm doar cteva nume, ar putea evolua, peste doi-trei ani, n formatii de prim esalon si ar fi mare pcat ca ele s rateze calificarea n semifinalele campionatului republican. De faptul c cele cinci juctoare enumerate sunt cu adevrat valoroase s-au edificat, de ceva timp, si mai marii Federatiei Romne de Handbal, care le-au cooptat, de mai bine de un an, pentru a face parte din Centrul Olimpic de Excelent de la Rmnicu Vlcea. Mai mult, ele au fost selectionate si activeaz la lotul national de junioare II, lot care se preg teste intens n aceste zile pentru calificrile la Campionatul European. Acestea vor avea loc luna viitoare, n Spania. Dac amintim si faptul c cele cinci studiaz, fiind eleve n clasa a XIa, putem face remarca c ele lupt pe trei fronturi: joac pentru LPS Vaslui, efectueaz pregtiri la Centrul Olimpic de Excelent si nvat. „Sunt sportive foarte bune, care ns nu neglijeaz deloc cartea. Am mare ncredere n ele. Stiu ce poate fiecare din cele cinci. Pe unde s-ar afla, n nici un moment nu ne-ar putea face de rs. mpreun cu Sorin Onofrei, colegul meu, ne-am ocupat de ele nc de pe cnd aveau 12-13 ani. Sper s ajung s evolueze la echipe de frunte din tar sau, de ce nu, din strintate. Dac se vor gsi bani, poate vor veni s joace, peste ctiva ani, pentru o echip de senioare din Vaslui. Le doresc tot binele din lume”, ne-a declarat Paul Popescu. Rmne de vzut dac cele cinci vor reusi si mai ales cum, n carier. Un prim obstacol, greu de trecut, l reprezint turneul de la Roman. Vor trage sforile gazdele? Vor avea astfel de suferit, n special din punct de vedere psihic, tinerele si talentatele handbaliste din Vaslui? Rspunsul l-am putea afla chiar n aceast sear, dup meciul direct dintre cele dou combatante.

2 COMENTARII

  1. Domnului Popescu oare nu ii este rushine sa prosteasca lumea atit de urit: oare nu ii este rushine sa le spuna acelor fete cam asa: „Baga-mi-as p… in mata de vita”? Oare nu ii este rushine sa vorbeasca dupa ce a pierdut meciul cu Romanul, vineri seara, desi a cerut FRH arbitri neutri, care au fost platiti de el? Oare nu ii e rushine sa vorbeasca de valorile LPS-ului Vaslui pe care vrea sa le cheme inapoi de la centrul de excelenta ca in anii urmatori aceste fete nu vor mai juca la Vaslui la junioare I pentru ca vor fi oprite etapa de etapa la Divizia A ?

  2. „Cum jocurile sportive si nu numai sunt la un nivel mediocru la Roman, accederea unei echipe din aceast zon n semifinalele competitiei ar reprezenta o mare realizare pentru orasul nemtean”. – mare dreptate aveti. Hai lepeseu’ din Vaslui!!!! Faza culmea ca, din cite stiu, astia au echipa in liga nationala feminina si o sala polivalenta super ptr handbal. Mai au antrenori de acolo la lotul de excelenta si au dat nume mari in handbal, gen portarita sa nationala – Tereza Tamas si fost portar de nationala, in prezent selectioner de copii ptr nationala Germaniei- Liviu Ianos (a carui familie este originara de prin dealurile Cornilor-Husi, cei drept, sic!). D-le/d-na redactor, ptr patriotismul de provincie, am sa vorbesc cu mamaia de la Bulboaca sa treaca sa va lase o sticla de vin. Porcul cred ca l-a terminat deja, ca mi-a trimis numai slanina, nik cirnati sau pastramioara… Amin!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.