Dupa fapta, si… uitare!

„Piesele” de baz ale PSD si PDL din campania electoral, consilierii judeteni si locali, la care se adaug si primarii, nu si-au primit nici pn acum recunostinta mult asteptat de pe urma celor pe care i-au ajutat s devin senatori si deputati. Sptmna trecut, acestia au refuzat s le majoreze indemnizatiile, dnd aviz nefavorabil proiectului de lege care modifica Statutul alesilor locali n acest sens. Propunerea legislativ de modificare si completare a Legii nr. 393 din 28 septembrie 2004 privind Statutul alesilor locali, „n sensul majorrii cuantumului indemnizatiei lunare cuvenite potrivit legii alesilor locali, n scopul evitrii dezinteresului acestora fat de sedintele consiliilor sau comisiilor, ct si pentru implicarea lor motivat n rezolvarea problemelor comunittilor locale” a fost respins de Comisia Juridic din Camera Deputatilor. „Materializarea solutiilor propuse de initiatori nu este justificat si conduce, implicit la crearea unei disproportionalitti ntre indemnizatia consilierului local/judetean si cea a primarului/presedintelui judetean, n raport cu durata de timp efectiv n care acestia si desfsoar activitatea. Propunerea legislativ ar trebui s fie sustinut si de posibilitatea asigurrii resurselor financiare necesare aplicrii sale”, si-au justificat deputatii din Comisia Juridic refuzul, care a fost exprimat n unanimitate.

5 COMENTARII

  1. Draga cititorule, da-mi voie mai intai de toate sa te felicit pentru „captura”. M-ai prins cum… numai tu iti inchipui ca ai facut-o. Dar poate ai putea sa-mi spui cu ce seamana cele doua texte? Prin cele doua paragrafe care sunt izolate intre ghilimele? Iarta-ma, dar nu mi-am permis sa modific cadrul legislativ ca sa nu fiu „prins” Prin faptul ca in ambele texte sunt cuprinse expresii precum „Statutul alesilor locali”, „parlamentari”, „senatori”, „deputati” si „majorarea indemnizatiilor”. Iarta-ma din nou, dar erau „inevitabile”. Cred ca iti mai ramane de spus ca acest comentariu al meu in jurul hotararii Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor, precum si cel din Ziarul de Vrancea, sunt centrate pe aceeasi idee: lipsa de recunostinta a parlamentarilor fata de cei care i-au ajutat sa ajunga in Parlament. Cred ca si dumneavoastra, citind respectiva hotarare, ati avea aceeasi reactie. Uitati. Ajuns la apogeul „autodemascarii” va spun ca citesc zilnic zeci de articole si „butonez” internetul pe zeci de ziare (nu exagerez cu nimic) in cautare de nimic altceva decat ideii pentru mine si colegii mei. Vreau sa vad in ce lumina au inteles altii sa puna un fenomen, ce situatii sunt „adaptabile” judetului Vaslui. In loc sa ma rusinez de asta, e un subiect de mandrie pentru mine, un subiect de mandrie care decurge din faptul ca nu-mi sunt autosuficient si nu pot spune niciodata ca eu stiu cel mai bine. Textele insa mi le fac singur si orice idee este trecuta prin „filtru propriu”. De asta puteti fi sigur. Am putea avea o discutie semi- filosofica in jurul intrebarii: De unde incepe plagiatul si unde se termina? Dar pentru ca nu cred ca sunteti absolut dezinteresat, un „bun cititor” impartial si… obiectiv, va spun ce cred eu ca este, cu siguranta, un act de plagiat: sa folosesti ideile si expresiile alcuiva intr-un text care, prin definitie, trebuie sa poarte marca personalitatii tale, cum este editorialul. Succes in viitor si fiti vigilent. S-ar putea ca intr-o buna zi sa ma prindeti din nou cu un alt „plagiat”, de exemplu, poate mi se va intampla sa scriu despre felul in care se invarte roata…

  2. Bravo Patrascule iti place sa copii!Pai asa e frumos?Tocmai voi care o faceati pe mieluseii si ii acuzati pe ceilalti de plagiat?Rusinica!!!!!!!!!Locul I top rusinica!!!!

  3. Domnule Patrascu, imi place foarte mult stilul dumneavoastra de lucru. Dar cel mai mult imi place ca, desi va stiti bine hibele, mai degraba vedeti paiul din ochiul altora. Am sa va arat, acum, barna de pe retina dumneavoastra.

    http://www.ziaruldevrancea.ro/index.php?articol=25849
    Alesii locali, lasati de izbeliste de parlamentari
    De, Doina Ganea | 05.02.2009 ( Afisari: 257)

    Consilierii locali si judeteni precum si primarii care s-au straduit in campania parlamentara sa asigure un loc caldut in Camera Deputatilor preferatilor lor s-au trezit ca acestia le-au intors spatele si la finele lunii trecute cind a fost vorba sa le majoreze indemnizatiile au dat aviz nefavorabil proiectului de lege.

    Propunerea legislativa de modificare si completare a Legii nr. 393 din 28/09/2004 privind Statutul alesilor locali, n sensul majorarii cuantumului indemnizatiei lunare cuvenite potrivit legii alesilor locali, n scopul evitarii dezinteresului acestora fata de sedintele consiliilor sau comisiilor, cit si pentru implicarea lor motivata n rezolvarea problemelor comunitatilor locale a fost respinsa de Comisia Juridica din Camera Deputatilor. Materializarea solutiilor propuse de initiatori nu este justificata si conduce, implicit la crearea unei disproportionalitati ntre indemnizatia consilierului local/judetean si cea a primarului/presedintelui judetean, n raport cu durata de timp efectiva n care acestia si desfasoara activitatea. Propunerea legislativa ar trebui sa fie sustinuta si de posibilitatea asigurarii resurselor financiare necesare aplicarii sale, si-au justificat parlamentarii refuzul dat in unanimitate. (D. GANEA)

    http://www.monitoruldevaslui.ro/2009/02/dupa-fapta-si-uitare.html#commenting
    Dupa fapta, si uitare!
    Smb?t?, Februarie 7, 2009, 1:40
    Piesele de baz ale PSD si PDL din campania electoral, consilierii judeteni si locali, la care se adaug si primarii, nu si-au primit nici pn acum recunostinta mult asteptat de pe urma celor pe care i-au ajutat s devin senatori si deputati. Sptmna trecut, acestia au refuzat s le majoreze indemnizatiile, dnd aviz nefavorabil proiectului de lege care modifica Statutul alesilor locali n acest sens. Propunerea legislativ de modificare si completare a Legii nr. 393 din 28 septembrie 2004 privind Statutul alesilor locali, n sensul majorrii cuantumului indemnizatiei lunare cuvenite potrivit legii alesilor locali, n scopul evitrii dezinteresului acestora fat de sedintele consiliilor sau comisiilor, ct si pentru implicarea lor motivat n rezolvarea problemelor comunittilor locale a fost respins de Comisia Juridic din Camera Deputatilor. Materializarea solutiilor propuse de initiatori nu este justificat si conduce, implicit la crearea unei disproportionalitti ntre indemnizatia consilierului local/judetean si cea a primarului/presedintelui judetean, n raport cu durata de timp efectiv n care acestia si desfsoar activitatea. Propunerea legislativ ar trebui s fie sustinut si de posibilitatea asigurrii resurselor financiare necesare aplicrii sale, si-au justificat deputatii din Comisia Juridic refuzul, care a fost exprimat n unanimitate.
    tag-uri: deputat, fapta, rasplata, senator, uitata
    Articol scris de: Cristian Patrascu

    Sa nu ne spuneti ca, de fapt, inainte sa scrierti dumneavoastra despre acest subiect i-ati vandut ideea jurnalistei din Vrancea :))! Iata hotul care striga hotii!
    Gura mica si degetele stranse in pumn, nu indreptate spre altii!

  4. Foarte bine! Functia de consilier nu este obligatorie, cun era serviciul militar. Ei au cerut votul cetatenilor din dorinta de a fi de folos comunitatii, nu pentru bani. Cui nu-i convine indemnizatia sa demisioneze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.