Marsul sperantei

Ieri, Bulevardul Republicii, din Brlad, a fost luat cu asalt de peste 1.000 de elevi si profesori, care au participat la marsul umanitar organizat n sprijinul tnrului Ctlin Micu, elev la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”. Actiunea a nceput la ora 14.00, pe platoul institutiei de nvtmnt, si s-a ncheiat la IRB. Participantii au scandat lozinci de sustinere si ncurajare a lui Ctlin, care este bolnav de leucemie acut mieloblastic. Marsul a avut ca scop sensibilizarea localnicilor ntlniti pe traseul parcurs, n vederea strngerii fondurilor necesare transplantului de mduv de care ctlin are nevoie pentru a tri. Liceenilor si profesorilor care i-au nsotit li s-au alturat si jandarmi si politisti comunitari, care s-au asigurat c nu vor fi incidente pe parcurs. Zeci de tineri au purtat bannere si pancarte pe care erau inscrip- tionate mesaje de ncurajare, precum si poza lui Ctlin. Pentru ca persoanele de bine din Brlad, dar mai ales cele cu bani, s poat dona orice sum, un profesor a purtat pe tot parcursul traseului o urn destinat strngerii de fonduri. „Marsul a fost organizat pentru Ctlin, n speranta c vom sensibiliza publicul brldean. Pn acum, am reusit s strngem doar putin peste 27.000 de euro, din cei 150.000 euro de care avem nevoie. Noi am transmis invitatii la mai multe televiziuni, ns nu stim dac vor fi onorate. ns, pe parcursul ntregului traseu, avem pe cineva din scoal care va filma. Ulterior, vom trimite caseta la postul Acas TV, care va transmite povestea la Povestiri adevrate”, ne-a spus profesorul Rica Luchianov, directorul adjunct. Urmtoarele actiuni organizate n sprijinul lui Ctlin constau ntr-o serie de trei spectacole, care vor avea loc sptmna viitoare. Pretul unui bilet este de doar 5 lei, iar banii ce vor fi strnsi vor intra tot n contul deschis n acest scop. Persoanele care vor s ajute la salvarea unui tnr de 17 ani, care trebuia s ajung la Padova, n Italia, o poate face donnd orice sum n conturile:

BRD Sucursala Brlad, titular Micu Stefan Ctlin, Cont RO21BRDE380SV22091683800 si Banca Transilvania Sucursala Brlad, titular Micu Elena, Cont n RON R098BTRL03801201822962XX sau n Euro R047BTRL03804201822962XX.

1 COMENTARIU

  1. mi s-a parut un gest foarte frumos din partea colegilor si al profesorilor si sincer ma simt mandra ca am facut si eu parte din acest mars umanitar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.