Amenințare cu bombă la Liceul Mihail Kogălniceanu. Farsele se țin lanț

Amenințare cu bombă în această dimineață la Liceul „Mihail Kogălniceanu” din municipiul Vaslui. Poliție, geniști și un echipaj de ambulanță s-au deplasat la fața locului, așa cum impune protocolul pentru aceste situații. Aceste farse se țin lanț, luna trecută patru astfel de amenințări având loc într-o singură zi.

Autorițățile cu competențe în acest domeniul sunt obligate să reacționeze, să mobilizeze efective și să facă cercetările care se impun. Poliția și echipele de geniști ale SRI, dar și o ambulanță s-au deplasat astăzi la Liceul Mihai Kogălniceanu, după ce a fost primită o nouă amenințare cu bombă. Peste 800 de elevi și cadre didactice au fost evacuate, după ce Poliția Locală a primit o nouă amenințare, vizat fiind acum cel mai cunoscut liceu din oraș.

Astfel de farse se țin lanț în municipiul Vaslui, polițiștii nereușind să identifice autorii.  

Luna trecută, mai multe mailuri au fost trimise pe adresa Poliției Locale prin care era anunțată amplasarea de bombe în diverse locații din oraș.

Pe 22 noiembrie, spre exemplu, pe mailul Poliției Locale o persoană neidentificată anunța amplasarea unei bombe în Piața Civică din Vaslui.

Într-o altă zi au existat patru astfel de amenințări cu bombe la Vaslui. Primul email a fost trimis miercuri noaptea, 16 noiembrie, în jurul orei 24,00, când Poliția Locală era anunțată că ar fi fost pusă o bombă la Școala nr. 6 “Mihai Eminescu”. Echipa de pirotehniști sosită la fața locului a verificat fiecare sală de clasă, fără să găsească vreun dispozitiv exploziv.

Joi dimineață, pe 17 noiembrie, istoria s-a repetat. O nouă amenințare cu bombă era semnalată printr-un email, în acest caz fiind vizat sediul Băncii Comerciale Române de pe strada Traian. Pirotehniștii au verificat clădirea și nu au găsit nimic. La scurt timp, pe adresa de mail a Poliției Locale din Vaslui au sosit alte două amenințări cu bombă, ce vizau piața Traian. În urma verificărilor, nu s-a descoperit nimic suspect.

 În luna mai, Piața Traian a fost evacuată de două ori în decurs de câteva ore după ce persoane iresponsabile au scris autorităților că au plasat un dispozitiv exploziv în hală.

La fiecare dintre aceste amenințări false cu bombă sunt deplasate efective importante de geniști și polițiști, pentru că legea cere ca fiecare apel sau mail de acest gen să fie luat în considerare, existând un protocol pentru astfel de situații care nu poate fi încălcat.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.