Incendiu cu mai multe explozii la o locuință din Bârlad

Mai bine de două ore au luptat pompierii bârlădeni cu flăcările pentru a lichida un incendiu izbucnit, luni seară, la anexa unei locuințe de pe strada Căpitan Grigore Ignat. În timpul intervenției extrem de dificile cauzate de existența a zeci de cutii cu vopsea și butelii cu GPL, materiale foarte inflamabile, au avut loc mai multe mici explozii. Din fericire, nu au existat victime. 

În seara de 8 iulie, pompierii militari bârlădeni au intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o anexă și o locuință aflate la intersecția străzilor Căitan Grigore Ignat și Grigore Ghica, din Bârlad. La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta cu violență într-o anexă (pe o suprafață de circa 100 metri pătrați), precum și la acoperișul unei locuințe, existând pericolul de propagare la alte trei locuințe și o anexă gospodărească, construite la o distanță foarte mică de locul focarului principal.

„Incendiul a fost foarte greu de localizat din cauza numeroaselor recipiente încărcate cu lichide extrem de combustibile depozitate în anexa cuprinsă de flăcări. Astfel, în interior au ars zeci de cutii pline cu vopseluri și uleiuri, dar și recipiente cu lichide combustibile ori butelii încărcate cu GPL. În timpul intervenției, s-au produs mai multe mici explozii. Pompierii militari au acționat pe două sectoare de intervenție: primul – pentru limitarea și lichidarea incendiului, iar cel de-al doilea – pentru protecția bunurilor și imobilelor aflate în pericol.

După aproximativ două ore, incendiul a fost lichidat, nefiind înregistrate victime. Au fost salvate trei locuințe învecinate, o anexă gospodărească, patru butelii, scule, utilaje și dispozitive specifice unui atelier mecanic. Au ars circa 100 metri pătrați de acoperiș, o locuință și o anexă”, au precizat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui.

Potrivit acestora, cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost lucrul cu foc deschis în spațiu deschis. Cel mai probabil, flăcările au cuprins anexa și locuința, în urma unui incendiu izbucnit la vegetația uscată din curte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.