Gimnastele CSS Bârlad, 18 medalii la Cupa „Andreea Răducan”

Nu mai puțin de 18 medalii, dintre care 8 de aur, au câștigat gimnastele de 9-11 ani din cadrul CSS Bârlad, la cea de-a XII-a ediție a Cupei „Andreea Răducan”. Evident, cele mai importante sunt cele două medalii de aur cu echipele de Nivel 6 și Nivel 5, dar și cele cinci cucerite de Daria Iancu (la individual compus și la toate finalele pe aparate), care atestă că este gimnasta perfectă.

Pe 25 mai, Bârladul a devenit polul gimnasticii artistice feminine pentru copii, întrucât sala de sport a Școlii Gimnaziale „Episcop Iacov Antonovici” Bârlad a găzduit cea de-a XII-a ediție a Cupei „Andreea Răducan” Bârlad. Au participat 120 de gimnaste, de la 11 cluburi din țară: CSS Bârlad, CS Dinamo București, CSS Focșani, SCM Bacău, CS Petrolul Ploiești 1, CSS Sibiu, CS Petrolul Ploiești 2, CSS 2 București, LPS Cetate Deva, CSS „Viitorul” Cluj-Napoca și CSM Onești.

În premieră, competiția sportivă s-a adresat gimnastelor din categoriile Junioare III, Nivel 7 (9 ani), Junioare III, Nivel 6 (10 ani) și Junioare II, Nivel 5 (11 ani). Clubul Sportiv Școlar (CSS) Bârlad a înscris în concurs 11 sportive, respectiv Ecaterina Dima și Lara Schineanu, în vârstă de 9 ani, Daria Gabriela Iancu, Ioana Șerban, Maria Ciortan și Maria Tanasă, de 10 ani, și Miriam Giușcă, Ecaterina Marina Căldăraru, Giulia Maria Cismaru, Alexandra Iustina Balan și Gabriela Roșca. Toate sunt antrenate de profesorii Ana Maria Iordache, Liviu Iordache și George Crupenschi.

În prima parte a zilei, au evoluat fetițele de 9 ani, de la categoria Junioare III, Nivel 7, însă, din păcate, cum sportivele din Bârlad s-au aflat la prima participare într-o competiție de asemenea amploare, emoțiile și-au spus cuvântul și au ratat podiumul.

Au urmat sportivele de 10 ani, de la categoria Junioare III, Nivel 6, unde CSS Bârlad a cucerit aurul în concursul pe echipe, iar Daria Gabriela Iancu și-a îmbogățit palmaresul cu cinci medalii de aur din tot atâtea posibile, devenind gimnasta perfectă. Adică s-a impus atât la individual compus, cât și în finalele pe aparate (sol, sărituri, bârnă și paralele). Colega ei de categorie, Ioana Șerban, a obținut argint la sărituri și câte un bronz la bârnă și sol.

Nu în ultimul rând, spre finalul zilei de concurs, s-au întrecut fetițele de 11 ani, de la categoria Junioare II, Nivel 5. Fetițele din Bârlad au început bine: au cucerit medalia de aur pe echipe, iar Miriam Giușcă a câștigat argint la individual compus și la paralele, bârnă și sol, precum și un aur la sărituri. Colega ei, Maria Giulia Cismaru, a reușit să ia bronzul la individual compus și la sol, iar Marina Ecaterina Căldăraru a cucerit bronzul la sărituri.

După un concurs organizat și desfășurat fără cusur, și în care campioana olimpică la Sidney (Australia), Andreea Răducan, s-a implicat foarte mult, a urmat o festivitate de premiere pe măsură. Pentru început, tuturor fetițelor le-au fost înmânate sacoșe cu produse de cosmetică și alte surprize din partea unor sponsori. Iar la premierea propriu-zisă, Andreea Răducan, ajutată și de reprezentanți ai unor sponsori și ai autorităților locale, a condus festivitatea, dăruind medaliile, diplomele, cupele și plicurile cu bani micuțelor gimnaste urcate pe podium. La final, tuturor sportivelor le-a urat rezultate cât mai bune la competițiile următoare.

„A fost o competiție care s-a desfășurat la superlativ din toate punctele de vedere! Suntem recunoscători și mulțumim tuturor celor care au pus umărul la reușita acestui spectacol sportiv!”, ne-a declarat Ana Maria Iordache, directorul CSS Bârlad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.