Campanie electorală tot mai penală la Pogana: Ginerele fostului primar recent arestat bate adversarii politici

Consilierul local din Pogana Cătălin Mijan, candidat al PMP pentru un nou mandat, acuză că a fost lovit de Alin Codreanu, consilier PSD și candidat, la rândul său, care este ginerele fostului primar, candidat PSD la primărie, recent arestat pentru că a încercat să mituiască un polițist. Mijan spune că Codreanu l-a oprit pe stradă și l-a luat la bătaie pentru că …„de ce fac campanie împotriva lui?”. Pădurar fiind, Codreanu ar promite oamenilor din comună că le va da lemne dacă votează PSD, ceea ce candidatul PMP a demascat în mediul online, sub forma unei mărturii a unui cetățean astfel „ademenit”. În fapt, campanie electorală din Pogana are toate infracțiunile posibile, mită, lovire, amenințări, iar polițiștii ar trebui să se sesizeze înainte de a deveni și mai grav!…

Campania electorală a luat forme cât se poate de penale în comuna Pogana, mai ales după arestarea fostului primar PSD acuzat că a încercat să mituiască un polițist și exclus imediat din partid. Dar se pare că primarul Maricel Gîfu este capul unei familii infracționale, pentru că, la nici două zile după arestarea sa preventivă, un alt membru al familiei, ginerele său, Alin Codreanu, pădurar, este în mijlocul unui alt scandal cu puternic iz penal. Cu atât mai mult cu cât cel pe care l-a bătut, consilierul Cătălin Mijan, ales din partea PNL, dar care candidează acum pe lista PMP, are și martori, dar a făcut și toate demersurile legale după incident, mergând la instituțiile competente pentru a-și procura un certificat medico-legal, prin care va proba agresiunea asupra sa și infracțiunea.

În plină campanie electorală, ieri dimineață, consilierul local Cătălin Mijan a fost oprit pe stradă de ginerele fostului primar și luat la bătaie, pur și simplu. Motivul, spus clar și răspicat de către agresor, Alin Codreanu, este de-a dreptul incredibil. În timp ce îl lovea, consilierul PSD i-ar fi spus: „De ce faci campanie împotriva mea?”. Ceea ce dovedește, în mod evident, că, pe lângă apucăturile de infractor, pădurarul din Pogana are și puțină capacitate de a înțelege ceea ce se numește „democrație” și despre ce e vorba în politică…

Candidatul PMP spune că a fost lovit în mod repetat în zona feței și în spate, la incident fiind martor un alt pădurar, cu care candidatul PSD ar fi stat de vorbă înainte de întâlnirea cu Mijan, care nu l-ar fi provocat câtuși de puțin. „Eu sunt dascăl și îngrijitor parohial. Mergeam spre biserica din Tomești pentru a face curățenie. În marginea satului m-am întâlnit cu cei doi, pe care i-am salutat. Credeam că mă va saluta, pentru că suntem colegi în consiliul local, ne cunoaștem. El a venit la mine și a început să mă lovească. Celălalt îi spunea să stea cuminte. Îmi spunea că de ce fac campanie împotriva lui”, mărturisește consilierul local agresat, Cătălin Mijan.

Motivul agresiunii este o postare a celui lovit, o filmare în care un locuitor al comunei, clopotar, spune că pădurarul Alin Condreanu i-ar fi promis lemne dacă pune ștampila la alegerile locale de pe 9 iunie pe lista de candidați ai PSD. Codreanu ar fi promis mai multor locuitori că le face un asemenea serviciu în schimbul votului.

O campanie plină de penal

Campania electorală din Pogana este una specială, care ar merita atenția poliției și a celorlalte organe competente în domeniul penal. Practic, are de toate: candidați infractori, bătăi, amenințări, mituiri ale alegătorilor și …mai rămâne de aflat. „M-au amenințat cu bătaia, au spus că îmi vor rupe picioarele, dar îmi pare rău că nu am înregistrat și nu prea am dovezi. Asta e problema. Nu știu cum aș putea să mă apăr”, este mesajul pe care un locuitor al comunei i l-a trimis candidatei PMP la funcția de primar al comunei Pogana, Cătălina Siminescu, care acuză, la rândul ei, comportamentul pesediștilor din comună, conduși până mai ieri de fostul primar aflat acum sub arest.

Pentru că nu au trecut nici 48 de ore de când Direcția Generală Anticorupție (DGA) – Serviciul Județean Anticorupție (SJA) Vaslui a transmis un comunicat de presă referitor la reținerea unei persoane pentru infracțiune de dare de mită. Concret, doi ofițeri de poliție din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui au respins mita oferită de un lucrător economic cu ocazia unui control și au formulat denunț la DGA – SJA Vaslui privind săvârșirea infracțiunii de dare de mită. Se întâmpla luni, iar cel incriminat este fostul primar și candidat al PSD la primărie Maricel Gîfu.

„Ca urmare a acestei situații, duminică, 19 mai 2024, ofițerii de poliție judiciară ai DGA – SJA Vaslui, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, au organizat și prins în flagrant un bărbat în timp ce oferea suma de 3.000 de lei celor doi ofițeri de poliție. În fapt, în cursul zilei de ieri (duminică, n.r.), în jurul orei 11.40, polițiștii au efectuat un control la o societate comercială situată în comuna Pogana, județul Vaslui, administrată de soția celui în cauză, iar pentru a nu se lua măsurile legale față de neregulile constatate, acesta a promis că le va remite polițiștilor suma de 2.000 de lei. În urma activităților desfășurate, procurorul de caz a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de persoana prinsă în flagrant pentru dare de mită și reținerea acesteia pentru 24 de ore. Cercetările continuă pentru documentarea întregii situații infracționale”, au transmis reprezentanții SJA Vaslui.

1 COMENTARIU

 1. ..conform unor „știri pe surse”, de ultimă oră, se pare că totul a plecat de la dragostea de Eminescu a pădurarului (și el cutreierător de păduri..). În fapt el i-ar fi recitat amicului ce Cenaclu literar, o strofă din Luceafărul :

  „Cum vînătoru-ntinde-n crîng
  La păsărele lațul,
  Cînd ți-oi întinde brațul stîng
  Să mă cuprinzi cu brațul”

  Atâta doar că, profund pătruns de poezie, a gesticulat ușor exagerat…
  La care, Cătăiln (cinefil nostalgic) l-a-ntrebat sec : „Pentru cine trag clopotele, MItică ?”..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.