Moldovean prins cu un permis de ședere în Polonia fals, interzis în România un an

Poliţiştii de frontieră de la Albiţa cercetează un cetățean din Republica Moldova care a prezentat la controlul de frontieră un permis de ședere fals.

Pe 8 aprilie, în jurul orei 15.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, pentru a ieși din țară, un cetățean din Republica Moldova de 37 de ani, pasager într-un autocar.

La controlul de frontieră, pe lângă pașaport, bărbatul a prezentat și un permis de ședere eliberat pe numele lui de autoritățile din Polonia. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului prezentat, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că permisul de ședere nu îndeplinește condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

Bărbatul s-a apărat spunând că a procurat documentul prin intermediul patronului firmei la care lucra, în Polonia, contra sumei de 1.800 de euro.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals și fals material în înscrisuri oficiale. Totodată, din verificările efectuate s-a stabilit că cetățeanul din Republica Moldova a depășit termenul legal de ședere în spațiul Schengen, de 90 de zile în decursul a șase luni/180 zile, cu 90 de zile, motiv pentru care bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă și a fost informat în scris despre faptul că împotriva sa a fost luată măsura interdicției de intrare în țară pentru o perioadă de 1 an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.