Medici noi la spitalul bârlădean: o psihiatră și o infecționistă!

Vești bune pentru pacienții care au nevoie de îngrijiri medicale în două dintre secțiile Spitalului de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad! În urma concursului desfășurat în februarie, au fost angajate două noi doctorițe, ambele rezidente: un medic psihiatru în vârstă de 30 de ani, din Bârlad, și un medic infecționist în vârstă de 33 de ani, din Republica Moldova.

În aceste zile, conducerea Spitalului Municipal de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad a anunțat „achiziția” a doi noi medici pe statul de plată al unității, ambii fiind doctorițe.

Prima este medicul rezident psihiatru Mădălina Emanuela Diaconu (30 ani), ce s-a născut în Bârlad și a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu”, după care a urmat studiile Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași, Facultatea de Medicină Generală, promoția 2018.

„În luna februarie, doamna doctor a promovat concursul pentru ocuparea postului de medic rezident în secția Psihiatrie. În prezent, își desfășoară activitatea în cadrul Institutului de Psihiatrie «Socola» Iași, în cadrul secției VI acuți, urmând ca, după finalizarea ultimului an de rezidențiat, să se prezinte la post. Începând cu luna aprilie, va asigura activitate medicală în linia de gărzi în cadrul secției de Psihiatrie a spitalului nostru”, a anunțat conducerea unității medicale.

„Ce m-a determinat să aleg această specialitate este complexitatea ei, care constă în înțelegerea creierului, corpului și a poveștii din spatele lor. Având în vedere adresabilitatea din ce în ce mai mare spre serviciile de Psihiatrie, consider că o relație medic-pacient bazată pe încredere, empatie și respect este esențială pentru procesul terapeutic și menținerea echilibrului emoțional. Când există sănătate mintală, celelalte probleme sunt mai ușor de gestionat!”, a declarat doctorița Mădălina Emanuela Diaconu.

A doua doctoriță este medicul rezident în anul V în specialitatea Boli Infecțioase Gabriela Vitoroi (33 ani), născută în Republica Moldova. A absolvit Facultatea de Medicină a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „N. Testemițanu” Chișinău, promoția 2016. Ulterior a urmat pregătirea în rezidențiat la Iași, la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva”, unde a promovat examenul de specialitate în noiembrie 2023, urmând să finalizeze în curând și perioada rezidențiatului. În luna februarie, aceasta a promovat concursul pentru ocuparea postului de medic în secția Boli Infecțioase.

„Am ales Boli Infecțioase pentru că este o specialitate în care mereu apare ceva nou și cere nu doar un nivel vast de cunoștințe, dar și decizie rapidă, curiozitate și gândire analitică!”, a declarat doctorița Gabriela Vitoroi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.