Bârladul va găzdui Turneul Final Național la rugby Under 18

La sfârșitul lunii mai, Bârladul va găzdui cele mai bune șase echipe de rugby din țară la categoria Under 18, care se vor întrece în cadrul Turneului Final al Diviziei Naționale de Juniori (DNJ) – ediția 2023-2024. Vor participa cele mai bune două echipe din regiunile Moldova, Muntenia și Transilvania.

În intervalul 27 mai – 2 iunie, Bârladul va găzdui faza finală a DNJ – ediția 2023-2024, rugby în 15, categoria U18. Decizia a fost luată de Comitetul Director al Federației Române de Rugby (FRR), care a stabilit ca Turneul Final să fie organizat de Clubul Sportiv Școlar (CSS) Bârlad. La competiție vor paricipa cele mai bune șase echipe de rugby din țară la această categorie de vârstă, respectiv primele două clasate din Moldova, Muntenia și Transilvania.

„În aceste zile, au fost aprobate, în urma hotărârii Colegiului Director al FRR, data de desfășurare și locația pentru cele două Turnee Finale la categoriile de vârstă Juniori II (U18) și Juniori III (U16). Astfel, Turneul Final al categoriei Juniori II (18) se va desfășura în perioada 27.05.2024 – 02.06.2024 la Bârlad, organizator fiind CSS Bârlad. La Turneul Final vor participa șase echipe, primele două clasate în cele trei grupe regionale, Moldova, Muntenia și Transilvania. Campioana en-titre la U18 este CSS Bârlad. Turneul Final al categoriei Juniori III (U16) se va desfășura în perioada 13.05.2024 – 19.05.2024 la Cluj, organizator fiind ACS Rugby Cluj Junior. La Turneul Final vor participa opt echipe, primele trei clasate în Muntenia și Transilvania, respectiv primele două clasate in Moldova. Campioana en-titre la U16 este ACS Șoimii Dinamo. Față de propunerea anterioară, Turneul Final al categoriei Juniori III (U16) va avea loc cu o săptămână mai devreme pentru că, în perioada 21 – 24.05.2024, se vor desfășura probele de aptitudini la clasele vocaționale”, au anunțat oficialii FRR.

În ceea ce privește echipa de rugby U18 a CSS Bârlad, antrenată de profesorii Florin Ibănescu și Dan Tufaru, după turul campionatului la regiunea Moldova, este situată pe primul loc în clasament, cu 19 puncte. Este urmată de echipele CSS Tecuci (14 puncte), LPS Suceava (11 puncte), CSS Unirea Iași (4 puncte) și LPS Focșani (0 puncte). Când va începe returul campionatului, „Vulturii” bârlădeni vor juca pe 7 aprilie, în meciul aferent etapei a șasea. Adversar va fi echipa CSS Tecuci, juniorii bârlădeni urmând să joace în deplasare, pe terenul Colegiului Agricol din Tecuci.

„Bârlad, gazda Turneului Final la categoria U18, ediția 2023-2024! În perioada 27 mai – 2 iunie, orașul Bârlad devine casă pentru rugbiul juvenil din România! Vă anunțăm cu bucurie organizarea acestui eveniment sportiv de calitate și vă invităm să ne susțineți în acele zile pline de rugby!”, au transmis oficialii CSS Bârlad.

La regiunea Muntenia, clasamentul după turul campionatului este următorul: ACS Șoimii-CS Dinamo (35 puncte), ACSOV Pantelimon (29 puncte), CSM București (20 puncte), CT Dinicu Golescu-CS Rapid București (14 puncte) și CSA CSS Steaua (0 puncte).

Nu în ultimul rând, la Transilvania, returul DNJ U18 va reîncepe cu următoarele echipe de rugby: CSR Săcele-RC Cristian (14 puncte), RC Cluj Junior (9 puncte), CSS 2 Baia Mare (7 puncte) și SCM Timișoara (0 puncte).

1 COMENTARIU

  1. Este o veste extraordinara pentru comunitatea sportiva din Barlad si nu numai! Sunt mandru ca orasul nostru va gazdui Turneul Final al categoriei Under 18, aducand laolalta cele mai bune echipe de rugby din tara. Felicitari CSS Barlad pentru organizarea acestui eveniment si le dorim mult succes in continuare. Haideti sa fim alaturi de ei si sa sustinem echipa noastra, care acum se afla pe primul loc in clasamentul regiunii Moldova. Cu siguranta vor face o figura frumoasa in aceasta competitie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.