Tot șapte rugbiști bârlădeni, în vizorul staff-ului tehnic pentru meciul România – Portugalia

Aceiași șapte rugbiști ce provin din Bârlad, care au fost selecționați să pregătească al doilea meci din Rugby Europe Championship 2024, au fost convocați la lotul național lărgit și pentru al treilea meci din grupă, respectv România – Portugalia. Partida va avea loc pe 17 februarie, pe Stadionul „Arcul de Triumf” din București. 

Oficialii Federației Române de Rugby (FRR) au anunțat, marți, 13 februarie, lista celor 32 de „Stejari” ce au fost convocați pentru pregătirea celui de-al treilea meci din cadrul Rugby Europe Championship. Partida va avea loc sâmbătă, 17 februarie, de la ora 16.30, pe Stadionul Național de Rugby „Arcul de Triumf” din București, și se va disputa în compania Portugaliei.

Printre cei 32 de jucători români convocați să pregătească meciul, se numără și șapte bârlădeni, toți legitimați la cluburi din fosta Super Ligă, actualmente Liga Națională de Rugby. Este vorba despre Vasile Bălan (pilier la CSA Steaua București), Ștefan Iancu (jucător de linia a II-a la CSM Știința Baia Mare), Gabriel Rupanu (mijlocaș la grămadă la SCM USV Timișoara), Ovidiu Neagu (aripă la CS Dinamo București), Cosmin Iliuță (aripă la CSA Steaua București), Teodor Ursu (aripă la CSU ELBI Cluj) și Alexandru Bucur (jucător pe centru la SCM USV Timișoara). Toți și-au început cariera rugbistică la Clubul Sportiv Școlar Bârlad, iar ulterior la Rugby Club Bârlad, după care au fost transferați la alte echipe de top din țară.

În Rugby Europe Championship, România se află în Grupa B, alături de Portugalia, Belgia și Polonia. Primul meci (pe 4 februarie), care a avut loc în Polonia, în compania țării gazdă, a fost câștigat de români, iar al doilea meci (pe 10 februarie), disputat în București, împotriva Belgiei, a fost câștigat tot de „Stejari”. În continuare, urmează tot o partidă pe teren propriu, respectiv cu Portugalia (17 februarie). După meciurile din grupă, vor urma semifinalele (între 2-3 martie) și finalele (pe 17 martie), la Paris. În Grupa A se află Georgia, Spania, Germania și Țările de Jos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.