Șeful DNA, Marius Voineag: „Am avut emoţii foarte mari în cazul flagrantului lui Dumitru Buzatu”

Șeful Direcției Naționale Antocorupție (DNA), Marius Voineag, spune despre dosarul fostului președinte al Consiliului Județean, Dumitru Buzatu, că este unul „de mare corupție” adăugând că a avut „mari emoții” în cazul flagrantului lui Buzatu, fiind vorba despre banii alocaţi DNA.

Într-o intervenție la postul de televiziune Aleph News, Marius Voineag, șeful Direcției Naționale Antocorupție (DNA) a spus că dosarul în care este acuzat fostul președinte al Consiliului Județean Vaslui, ca și cel al lui Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova sunt „cazuri de mare corupție”.  

„Mi se par cazuri de mare corupţie. Indiscutabil, îmi asum. Sunt două dintre cazurile la care s-a lucrat multe luni de zile în condiţii de parchet cu procurori profesionişti. Eu cred că sunt cazuri de mare corupţie”, a spus procurorul şef al DNA, Marius Voineag.

El afirmă că a avut „emoţii foarte mari” în cazul flagrantului lui Dumitru Buzatu, fiind vorba despre banii alocaţi DNA: „Am fost într-o situaţie în care se adminstra greu această situaţie. Dacă se mai ivea o situaţie de genul ăsta în perioada aceea eram un pic descoperiţi”.

„Avem cazuri mari. Nu aş vrea să mă bat cu pumnii în piept şi să creez dezamăgiri să nu creăm aşteptări suficient de mari, să creăm dezamăgiri. Sunt dosare în lucru pentru infracţiuni de corupţie la aproape orice nivel”, a adaugat șeful DNA.

Procurorul şef al DNA a anunţat reorganizări la serviciile teritoriale, iar întrebat fiind despre controlul la serviciile teritoriale, Marius Voineag a spus că acesta nu a fost finalizat şi că rezultatul va fi făcut public după bilanţ: „Vor fi nişte măsuri şi nişte reorganizări pe serviciile teritoriale”. El spune că sunt procurori cu zero rechizitorii. „Ce vreau să vă spun este că, lucrând la materialul de bilanţ, mi-am dat seama că avem totuşi procurori care nici nu prea dau clasări, dar nici nu trimit în judecată, adică procurori care fac urmărire penală care n-are nicio legătură cu DNA. Să ştiţi că e un mesaj pe care l-am transmis acum la întâlnirea în care am votat bilanţul, e un mesaj că nu e normal să stai la DNA cu zero rechizitorii, e un mesaj pe care l-au avut şi predecesorii mei, dar e un mesaj natural”, a mai spus şeful DNA.

El afirmă că „trebuie să ne asumăm că unii care nu fac nimic trebuie să se ducă din DNA, e foarte simplu”. Întrebat care este salariul mediu la DNA, Marius Voineag a arătat că „e oricum peste 20.000 de lei”.

Reamintim că Dumitru Buzatu a fost reținut de DNA, care a realizat un flagrant prin care a fost surprins când primea 1,25 milioane de lei mită pentru a favoriza o firmă să obţină un contract. Banii au fost găsiţi de anchetatori în portbagajul maşinii sale, după ce i-ar fi primit într-un complex piscicol. Așa cum se preciza în actele de acuzare, „în perioada 8 mai – 7 septembrie, inculpatul Buzatu Dumitru (…) ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) sume de bani, reprezentând un procent de 10% din valoarea unui contract de achiziţie publică pe care acesta din urmă îl încheiase cu Consiliul Judeţean Vaslui şi care avea ca obiect reabilitarea şi modernizarea unor drumuri din judeţul Vaslui, astfel încât contractul să se deruleze în bune condiţii (plată facturilor). În context (…), la data de 22 septembrie, inculpatul Buzatu Dumitru ar fi primit suma de 1.250.000 lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.