Bugetul local al Bârladului, propuneri benefice

La cea mai recentă ședință a Consiliului Local Bârlad, aleșii urbei au aprobat, printre altele, și bugetul orașului pe anul 2024. Printre prevederile acestuia, se regăsesc și câteva propuneri ce aparțin grupului de consilieri USR. Concret, la propunerea viceprimarului Ana-Maria Vintilă, bugetul local va susține finanțarea transportului pe ruta Bârlad – Iași – Bârlad pentru efectuarea screening-ului de cancer mamar, cu desfășurare în perioada martie-noiembrie 2024.

„Prevenția și detectarea din timp sunt esențiale pentru depistarea cancerului. Identificarea timpurie oferă posibilitatea obținerii tratamentului în timp util pentru femeile care vor beneficia de campania de screening. De asemenea, am propus achiziționarea a trei defibrilatoare și amplasarea lor în locuri publice: sediul Primăriei Bârlad, Piața „Sfântul Ilie” și Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor. Stopul cardio-respirator reprezintă una dintre principalele cauze de deces, iar prin achiziționarea și amplasarea acestor defibrilatoare, intervenția de prim ajutor se va putea face mai rapid și mai eficient”, a declarat viceprimarul Ana- Maria Vintilă. 

Trebuie spus că, în anul 2022, tot la propunerea viceprimarului, a fost implementat în Bârlad programul de subvenționare a sterilizării și microcipării, ce va continua și în 2024.

„Susținem campaniile de sterilizare și microcipare a câinilor cu stăpân aflați pe raza municipiului Bârlad. Înmulțirea necontrolată în urma abandonului puilor în spațiul public este un fenomen ce trebuie combătut, iar campania de sterilizare își propune să prevină din timp util acest fenomen”, a mai transmis viceprimarul USR. 

De asemenea, aceasta spune că zona Prodana este o arie preferată de bârlădeni pentru petrecerea timpului liber, ce se intersectează cu o arie naturală protejată ce trebuie ocrotită de bârlădeni. În acest context, cei trei consilieri USR propun achiziționarea și instalarea a două toalete în zona de agrement Prodana.

Nu în ultimul rând, aceștia propun accesibilizarea locurilor de joacă pentru copiii cu dizabilități. Cu atât mai mult cu cât, în prezent, majoritatea locurilor de joacă din Bârlad nu sunt dotate cu echipamente specifice.

„Propunerea noastră este ca cinci locuri de joacă din Bârlad să fie dotate cu astfel de echipamente, urmând ca acestea să fie instalate cu precădere în zona de Sud a municipiului, unde nu există un parc dotat cu astfel de echipamente”, mai spune Ana-Maria Vintilă. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.