Deputatul USR Mihai Botez și-a prezintă raportul de activitate

„Cred că este un exercițiu de transparență, este important ca aleșii să vină către cetățeni să vorbească deschis despre activitățile pe care le-au făcut și în felul acesta să fim noi cei care începem un dialog cu cetățenii”, a spus Mihai Botez, președintele USR Vaslui, singurul parlamentar vasluian care, periodic, își prezintă rapoartele de activitate. „Prezentarea unui raport privind activitatea parlamentară a fost o promisiune din campaniile electorale pe care am onorat-o constant”, a adăugat el.

Mihai Botez este singurul parlamentar vasluian care își prezintă public, periodic, raportul de activitate. Ultimul astfel de gest a fost făcut la sfârșitul săptămânii trecute, când deputatul USR a prezentat o sinteză a activității sale din perioada septembrie – decembrie 2023.

Parlamentarul a avut 43 de luări de cuvânt, Camera Deputaților, din care 11 declarații politice, a inițiat 207 propuneri legislative, din care 24 au devenit legi, a inițiat două proiecte de hotarâre, a avut 72 de întrebări și interpelări și 16 moțiuni. „Pe pagina cdep.ro, puteți citi toate întrebările (și răspunsurile) primite de la Guvern și inițiativele legislative pe care le-am depus. Totodată, puteți să vizionați totodată luările de cuvânt și să consultați detalii de interes”, a declarat deputatul USR Mihai Botez.

Între inițiativele legislative promovate de parlamentar figurează și una privind suspendarea mandatului consilierilor personali ai demnitarilor din administrația locală, după ce consilierii personali ai președintelui Consiliului Județea au continuat să primească salarii, chiar dacă Dumitru Buzatu era suspendat din funcția ca urmare a arestării sale sub acuzația de luare de mită. „În urma lui Buzatu au rămas consilierii lui personali. Presa locală estimează că aceștia sunt plătiți cu peste 40.000 de lei, sumă ce cuprinde salariile lor nete plus contribuțiile la stat plătite în numele lor. Ori aceștia nu au pe cine să consilieze. Consilierii județeni USR au cerut un raport de activitate al acestora. Pentru ce activități sunt remunerați? Nu am aflat, pentru că majoritatea PSD a refuzat să ofere aceste informații. Inițiativa legislativă propusă de mine vine să remedieze această aberație. Dacă mandatul unui președinte de Consiliu Județean, primar, vicepreședinte de CJ sau viceprimar este suspendat, atunci și contractele consilierilor trebuie suspendate”, a arătat Mihai Botez. „Hemoragia banilor publici trebuie oprită. E timpul ca băieții de la partid să-și caute un loc de muncă adevărat. Inițiativa legislativă este acum pe circuitul parlamentar, urmând a trece prin comisii”, a arătat parlamentarul.

Alte proiecte de lege susținute de Mihai Botez au fost susținute și printr-o campanie public, „Fără păcănele lângă școli!”. Pachetul de 6 legi propus de USR urmărește limitarea fenomenul păcănelelor și pariurilor, care afectează în special tinerii.

În ultima conferință de presă deputatul a precizat că, după o activitate de câțiva ani în cadrul Comisiei pentru Politică Economică din Camera Deputaților, va activa în viitor în cadrul Comisiei pentru Buget, Finanțe și Bănci. „Interesul meu, atât ca deputat cât și ca economist, este ca bugetul României să fie cheltuit cât mai bine. Românii trebuie protejați de măsuri arbitrare și de creșteri de taxe excesive. Prezența mea în cadrul comisiei servește la sesizarea abuzurilor, când acestea există. De asemenea, în cadrul comisiei se dezbate anual, bugetul de stat, probabil cea mai importantă lege anuală”, a spus Botez.

„În fiecare lună, organizăm conferința de presă în care prezentăm principalele poziții ale USR referitoare la subiectele de interes local și național. Alături de mine, participă constant reprezentanții de la nivel local, care explică ultimele demersuri ce s-au făcut la nivelul fiecărei unități administrativ-teritoriale. Aceste conferințe pot fi urmărite pe pagina mea de Facebook, precum și pe toate paginile de Facebook ale filialelor locale USR”, a mai arătat Mihai Botez în sinteza activității sale, în care mai sunt amintite și deplasările în teritoriu, audiențele cu cetățenii, particparea la activitățile organizate de autoritățile locale, care i-a invitat pe vasluieni să-l urmărească și chiar să-l contacteze pe paginile de socializare sau pe site-ul propriu, mihaibotez.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.