Pavilionul de Pediatrie Bârlad, gata să reprimească micii pacienți

În sfârșit, după trei ani și jumătate de la demararea lucrărilor, investiția „Creșterea eficienței energetice a clădirii Secției de Pediatrie a Spitalului Municipal de Urgență «Elena Beldiman» Bârlad” a fost finalizată și recepționată. Municipalitatea dă asigurări că, în cel mai scurt timp, corpul de clădire își va relua activitatea: internarea și tratarea pacienților minori.

Reprezentanții Primăriei Bârlad au anunțat, ieri, 14 septembrie, că lucrările la Pavilionul de Pediatrie (fostul Spital de Copii „Sfântul Nicolae”) din cadrul Spitalului de Urgență „Elena Beldiman” au fost finalizate. Este vorba despre investiția „Creșterea eficienței energetice a clădirii Secției de Pediatrie a Spitalului Municipal de Urgență «Elena Beldiman» Bârlad”, ce vizează imobilul situat în str. Epureanu nr. 50 și care are o suprafață de circa 4.000 metri pătrați. Deși termenul de execuție a lucrărilor era de 18 luni, investiția a fost finalizată în aproape trei ani și jumătate, adică cu o întârziere de aproape doi ani.

În mare, proiectul a avut în vedere realizarea de lucrări de anvelopare termică a pereților exteriori, înlocuirea tâmplăriei exterioare, reparații la acoperiș și subsol, înlocuirea rețelelor de distribuție a energiei electrice și termice, montarea de echipamente pentru producerea de energie din surse regenerabile (panouri fotovoltaice). Licitația a fost adjudecată de constructorul SC Stasform Consult SRL Vaslui, firmă cu care oficialitățile bârlădene au semnat contractul de execuție a lucrărilor pe 11 februarie 2020.

Constructorul vasluian a câștigat contractul în detrimentul firmei SC Urban Proiect SA Bârlad cu suma de 4.444.444,44 lei fără TVA (5.288.888,88 lei cu TVA), însă, între timp, consilierii locali au aprobat de două ori suplimentarea bugetului pentru această investiție, astfel că, în final, contractul a avut o valoare de 6.817.156.48 lei cu TVA.

Astfel, după trei ani și jumătate, joi, 14 septembrie, a avut loc recepția lucrărilor. Acest lucru înseamnă că imobilul își va putea relua activitatea în cel mai scurt timp. Deja, reprezentanții spitalului au anunțat că vor începe mutarea secției în noua clădire chiar din cursul acestei săptămâni.

„Lucrările au durat mai mult decât ne-am fi dorit însă, din fericire, acum s-au terminat. Urmează ca personalul să își înceapă activitatea imediat ce saloanele și cabinetele de consultații vor fi amenajate. Trebuie spus că s-au realizat lucrări complexe în tot imobilul, pe toate nivelele, și s-a lucrat la refacerea tuturor instalațiilor electrice, pe de o parte, dar și la reamenajarea interioarelor, anveloparea exteriorului și înlocuirea acoperișului. Această clădire este acum complet funcțională, iar investiția și-a atins obiectivul, și anume creșterea eficienței energetice, pentru care am primit o finanțare nerambursabilă, din fonduri europene, în valoare 4,5 milioane lei. La final de proiect, vreau să le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în finalizarea acestuia”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.