Un șarpe de 1,5 metri a speriat bârlădenii

Incident neobișnuit petrecut sâmbătă după-amiază în Bârlad! Un șarpe cu o lungime de circa 1,5 metri, care mergea pe strada Comuna din Paris, a speciat mai mulți bârlădeni până a fost luat de jandarmi. Cum nu știau dacă este periculos sau nu, oamenii care au avut neplăcerea de a-l întâlni au sunat la numărul de urgență 112 și au solicitat intervenția autorităților pentru a îndepărta reptila.

„Prezența unui șarpe, care speria trecătorii, a fost motivul pentru care am fost solicitați să intervenim astăzi pe strada Comuna din Paris din municipiul Bârlad. La fața locului, am identificat șarpele care se urcase într-un copac, la o înălțime de aproximativ cinci metri. În sprijin, au venit pompierii care au dat jos șarpele din copac și, imediat, noi am reușit să-l capturăm. În cele din urmă, șarpele a ajuns la Grădina Zoologică din Bârlad”, au anunțat reprezentanții Inspectoratului Județean de Jandarmi Vaslui.

„Detașamentul de Pompieri Bârlad a intervenit în sprijinul jandarmilor pentru a facilita prinderea unui șarpe urcat într-un arbore din apropierea unui bloc de locuit, pe strada Comuna din Paris din municipiul Bârlad. La sosirea echipajului de intervenție, șarpele se afla într-un copac, la o înălțime de aproximativ șase metri. Pompierii au folosit scara culisabilă pentru a urca în copac, cât mai aproape de șarpe, și cu un dispozitiv improvizat au deplasat animalul târâtor cât mai aproape de baza arborelui, acolo unde a fost prins de jandarmii care erau dotați cu un dispozitiv special pentru prinderea șerpilor. Ulterior, animalul a fost transportat la Grădină Zoologică din Bârlad, acolo unde a fost predat unui specialist”, au precizat și reprezentanții Jnspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.