„Este nevoie de o forță de dreapta care să se opună deciziilor anapoda luate de guvernarea PSD”

„Domnul președinte Werner Iohannis Klaus a vrut să elimine Pe-Se-De-UL din viața politică, și așa a câștigat alegerile. Acum a predat la cheie România PSD-ului”, a spus Marcel Gangu, președintele PMP Vaslui, în cadrul unei coferințe de presă, vorbind despre cum va rămâne președintele în funcție în istorie. Gangu a spus că nu mai există decât un singur partid, PSD, opoziția este subjugată, și tocmai de aceea este nevoie de un pol de dreapta, o forță care să grupeze PMP, USR și Forța Dreptei și care să contracareze PSD.

„Cum va fi domnul președintel Werner Iohannis Klaus în amintirea istoriei? Ca un binefăcător, ca un om politic și bărbat de stat, care a câștigat al doilea mandat pentru că a vrut să elimine Pe-Se-De-ul din viața politică din România. Așa a câștigat un mandat și a mai câștigat procente și PNL la alegerile locale. Însă acum a predat la cheie România PSD-ului”, a spus Marcel Gangu, președintele Organizației Județene a PMP Vaslui, în cadrul unei conferințe de presă.  

Gangu a arătat că nu mai există opoziție în Parlamanetul României și nici nu mai există o forță de dreapta în România, după ceea ce a numit „subjugarea PNL”, de către PSD.

„PMP a propus crearea unui pol de dreapta, o forță de dreapta, din toate partidele de dreapta, USR, Forța Dreptei și alte partide, care să se unească și să facă într-adevăr opoziție la politica PSD-ului, pentru că alt partid nu există în acest moment decât PSD”, a spus președintele PMP Vaslui. „PNL și celealte partide sunt subjugate, nu mai au relevanță”, a adăugat Gangu.

Liderul PMP Vaslui a vorbit despre invitația pe care președintele partidului, Eugen Tomac, a primit-o și a și onorat-o participând la recentul congres al USR, totul cu intenția de a crea „o forță de dreapta care să se opună deciziilor anapoda luate de guvernarea PSD, prin rotația și prietenia cu PNL”. Acum nici nu mai știu cum îl cheamă pe premier. Ciolacu Nicolae sau Marcel Ciucă?”, a spus Marcel Gangu.

El a vorbit despre deciza președintelui PMP, Eugen Tomac, de a da în judecată Comisia Europeană: „La sfâșitul lunii mai au fost depuse peste 50 de mii de semnături online la Comisia Europeană, pentru susținerea demersurilor europarlamentarului și președintelui PMP Eugen Tomac. Procesul se va întâmpla până la jumătatea anului viitor, România neavând altfel nicio șansă de a discuta despre intrarea în spațiu Schengen. Dar, prin decizia instanței europene, România va accede imediat după”.

„Multumesc și celor din județul Vaslui pentru semnăturile online și pentru susținerea de care au dat dovadă față de inițiativa domnului președinte Eugen Tomac”, a completat Marcel Gangu.

Mioara Idriceanu, președinta Organizației Județene de Femei a PMO, a vorbit despre problemele pensionarilor, amintind despre faptul că nu li s-au mărit pensiile și spunând că această categorie socială este supusă unei bătai de joc zi de zi: „Nu au medicamente, nu au nicio facilitate. Dacă înainte un pensionar putea să meargă să-și ia bilete de tratament și altele, acum le trebuiesc documente în plus și tot felul de hârtii, iar ei nu mai fac față. Nu pot, efectiv, să-și întrețină casa, chirie, lumină, gaz, din pensia pe care o iau. Nu se poate. Sunt părinții noștri, rudele noastre, neamurile noastre, cunoscuții noștri. La Vaslui nimic nu s-a făcut pentru ei, în afară de cluburile pentru pensionari. Eu cred că nu de cluburi au ei nevoie. O problemă gravă este lipsa de ajutor și umilința la care sunt supuși în momentul în care merg la autoritățile statului pentru rezolvarea problemelor. Foarte mulți sunt acum cu cadastre la pământ, cu moșteniri, cu case sau adeverințe, și nu sunt tratați respectuos acești oameni care au contribuit ani la rândul la bugetul statului, la Casa de pensii și astăzi sunt total dezamăgiți”.

Fost inspector școlar, Lili Ciobanu, președinta Organizației municipale de femei din Vaslui a vorbit despre recenta grevă a educatorilor: „După cum bine știți, greva a început cu revendicări salariale, dar, văzând lipsa de atenție din partea autortiăților, Guvernului, Președintelui, educatorii s-au simțit ignorați și răniți în demnitatea umană și profesională. Drept urmare, au ridicat aceste nevoi legitmie la nivel de cerințe de urgență către autorități. Astfel, mesajele a fost centrate spre respectul care trebuie acordat educatorilor și educației, demnitatea socială și profesională, care a fost încălcată, prin disprețul autorităților, și restabilirea încrederii în valoarea educației și educatorilor”. Lili Ciobanu a spus că PMP a susținut din prima clipă greva. „Noi am cerut drepturi legitime, dar s-au făcut presiuni, s-au lansat amenințări. Și, drept urmare, pe perioada grevei nu am fost plătiți. Președintele a făcut un simulacru de implicare, de negociere, spre dezamăgirea tururor greviștilor. Am primit doar dispreț, desconsiderare, demotivare. Și asta cu toate că legile „României educate” au nevoie de sprijinul educatorilor.

Liviu Matieș, președintele Organizației municipale a PMP Vaslui, crede că inițiativa PSD de a plafona adaosul comercial la produsele alimentare de bază va aduce numai prejudicii producătorilor locali. El a explicat că măsura plafonării decisă de PSD nu face decât să-i mențină în piață pe retaileri, care își vor diminua și oferta, oferind produse ieftine, dar vor și continua să ofere produse din import. „Asigură marilor retaileri o liniște economică pe spinarea consumatorului final”, a concluzionat Matieș. „Este adevărat, Franța a implementat un asemenea program, ca și Germania, Italia, Portugalia sau Spania, dar ei au luat legătura cu peste 80% dintre retailerii lor și au stabilit de comun acord ca, pe o anumită perioadă de timp – se numește „luna antiinflație” sau „trimestru antiinflație” -, să plafoneze adaosul comercial la produsele alimentare de bază, ca un ajutor pentru populația afectată de criză. Doar că în România este, de fapt, o plafonare a prețurilor mascate, care așa cum și-au dat seama și ungurii, este unul dintre cele mai rele lucruri pe care le poate face guvernul. În momentul în care noi nu punem preț pe producătorii locali și aducem la masa negocierilor pe marii retaileri cu care să stabilim plafonarea adaosului comercial, nu facem nimic altceva decât să lovim în producătorul local. Pentru că acel retailer își va păstra prețul de achiziție, va lua la un preț mult mai mic de la producătorul local, iar adaosul lui comercial va fi efectiv nealterat. Prin urmare, această măsură nu duce decât la falimentarea micilor producători”, a argumentat liderul local al PMP Vaslui.

Matieș a arătat ce ar trebui făcut: „Guvernul să intervină prin subvenții acordate producătorilor locali, astfel încât prețul de producție să fie mult mai mic decât în prezent. Să nu permită să intre în piață un procent mai mare de 20-30% la marii retaileri și să lase producătorul local să-și dezvolte afacerea, pe baza căreia familia lui trăiește, copii lui merg la școală, care îi permite să reziste fără să mai aibă nevoie de mila statului”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.