Două eleve din Bârlad și două din Negrești, premii la Concursul național „George Emil Palade”

Rezultat extraordinar obținut de elevele de gimnaziu care au reprezentat județul la etapa națională a Concursului național de Biologie „George Emil Palade”, ce s-a desfășurat, în urmă cu câteva zile, la Ploiești. Două eleve din Bârlad și două din Negrești au revenit acasă cu un premiu I, un premiu II și două premii speciale.

La ediția din acest an școlar a Concursului național de Biologie „George Emil Palade”, județul Vaslui a fost reprezentat de opt elevi de gimnaziu din Bârlad, Vaslui, Huși, Negrești și Bălteni, care s-au calificat la etapa națională grație rezultatelor obținute la cea județeană, desfășurată la începutul lunii mai, la Școala Gimnazială „Iorgu Radu” Bârlad. Potrivit regulamentului, la etapa națională, din fiecare județ participă primii doi elevi de la fiecare nivel de studiu (clasele a V-a, a VI-a, a VII-a și a VIII-a), în total opt elevi.

Etapa națională a concursului a avut loc pe 27 mai, la Ploiești, județul Prahova. După corectarea lucrărilor, patru dintre elevii din județ au obținut printre cele mai mari punctaje, ceea ce le-a adus patru premii, astfel:

• Andreea Karla Nedelcu (clasa a VI-a, Școala Gimnazială „George Tutoveanu” Bârlad, prof. îndrumător Ionela Robu) – premiul I;

• Andreea Ilinca Grosu (clasa a VI-a, Şcoala Gimnazială „Iorgu Radu” Bârlad, prof. îndrumător Nicoleta Gîndu) – premiu special;

• Ingrid Ilinca Voicu (clasa a VII-a, Școala Gimnazială „Mihai David” Negrești, prof. îndrumător Lăcrămioara Mihaela Mititelu) – premiu special;

• Olga Maria Butnaru (clasa a VIII-a, Școala Gimnazială „Mihai David” Negrești, prof. îndrumător Lăcrămioara Mihaela Mititelu) – premiul II.

Competiția școlară s-a adresat elevilor din clasele V-VIII și a fost inițiat în judeţul Prahova, încă din anul 2002. Concursul a apărut ca un „stimulent competițional” pentru elevii din clasele de gimnaziu în vederea pregătirii lor pentru olimpiadele școlare de biologie, naţionale şi internaționale, iar denumirea concursului reprezintă semnul de prețuire pentru savantul american, de origine română, George Emil Palade.

Ceilalți patru elevi care au făcut parte din delegația județului Vaslui sunt următorii:

• Sofia-Maria Fîntînaru (clasa a V-a, Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” Vaslui) – prof. îndrumător Daniela Diaconu;

• Victor Ştefan Iosip (clasa a V-a, Școala Gimnazială „Alexandra Nechita” Vaslui) – prof. îndrumător Simona Țarălungă;

• Bogdan Mik (clasa a VII-a, Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” Huși) – prof. îndrumător Crăița Nacu;

• Romeo-Ioan Martocean (clasa a VIII-a, Școala Gimnazială nr.1, sat Bălteni) – prof. îndrumător Vasile Filipescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.