Autoturism furat din Italia, descoperit la Albița

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au descoperit la controlul de frontieră şi reținut pentru continuarea cercetărilor un autoturism marca Dacia Lodgy, care figura în bazele de date ca fiind furat din Italia.

Pe 23 mai 2022, în jurul orei 01.45, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, un bărbat cu cetățenie română și Republica Moldova, de 38 de ani, care conducea un autoturism marca Dacia Lodgy, înmatriculat în Republica Moldova.

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Italia.  

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că a achiziționat autoturismul în cauză din Chișinău, de la un conațional, în anul 2020, cu suma de 7.000 de euro și că nu are cunoștință despre faptul că acesta este semnalat furat sau implicat în vreun litigiu.  

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar autoturismul, în valoare de 35.000 de lei, a fost reținut în vederea continuării cercetărilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.