Trei rugbiste din Bârlad se pregătesc pentru participarea României 7s la European Olympic Games

În aceste zile, mai exact între 22-29 ianuarie, are loc primul cantonament organizat de Federația Română de Rugby (FRR) în 2023 pentru naționala de senioare la rugby în 7, înainte de European Olympic Games, competiție programată în perioada 23-27 iunie, în Polonia. Cantonamentul se desfășoară la Complexul Sportiv Național Snagov. În total, au fost convocate 30 de jucătoare incluse în lotul lărgit, care activează în campionatul intern, în cadrul stagiului de pregătire urmând să aibă loc și o evaluare fizică și tehnică a sportivilor.

Dintre cele 30 de jucătoare, trei sunt bârlădence, dintre care două sunt legitimate la CS Politehnica Iași, iar a treia la Clubul Sportiv Școlar (CSS) Bârlad. Primele două sunt Ana-Maria Călin și Paula Irina Ursache, ambele absolvente ale Liceului Pedagogic „Ioan Popescu” Bârlad, unde au practicat rugby super mixt, o ramură a sportului cu balonul oval. Antrenată de profesorii Daniel Tufaru și Valerian Panțîru, echipa din care au făcut parte cele două rugbiste a devenit campioană națională în 2017, 2018 și 2019.

Cea de-a treia bârlădeancă ce a fost convocată la cantonament este Gabriela Renata Prisecaru, ce învață tot la Liceul Pedagogic „Ioan Popescu” Bârlad. Și aceasta a făcut parte din echipa de rugby a liceului care, în 2022, a devenit campioană națională în cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar (ONSS) la rugby super mixt. Evident, tot sub îndrumarea profesorilor Dan Tufaru și Valerian Panțîru. Anul trecut, sportiva a evoluat pentru CS Politehnica Iași, dar s-a transferat la CSS Bârlad.

Celelalte 27 de jucătoare convocate la stagiul de pregătire sunt de la următoarele cluburi: CS Politehnica Iași, Agronomia București, CS Universitatea Cluj, CSM Pașcani, RC Cristian și Aurora Băicoi. Jucătorii sunt coordonați de staff-ul compus din: Nicolae Tarcan – antrenor, Gabriela Lepciuc – antrenor, Adina Dreve – preparator fizic, Vlad Ilie – medic și Marius Raczek – manager.

În luna februarie, va mai avea loc un cantonament de pregătire, după care, la sfârșitul lunii, între 25-27 februarie, ambele loturi de 7s, masculin și feminin, vor participa la un turneu internațional. România 7s, atât la masculin, cât și la feminin, este calificată la European Olympic Games, competiție ce va avea loc în Polonia, între 23-27 iunie, în cadrul acesteia putându-se obține biletul de participare la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.