Mai mulți pensionari din Bârlad vor beneficia de gratuitate la călătoriile cu autobuzul

În prezent, de gratuitate la transportul în comun prin Bârlad beneficiază pensionarii cu pensii de maximum 1.000 de lei/lună, însă, din februarie, numărul acestora va fi ceva mai mare. Creșterea se datorează majorării plafonului de acordare a gratuității de la 1.000 de lei la 1.125 de lei.

Finele lunii ianuarie vine cu o veste bună pentru pensionarii bârlădeni cu pensii de până în 1.125 de lei! De luna viitoare ar putea beneficia de 30 de călătorii gratuite la transportul public local de persoane, așa cum beneficiază în prezent cei cu pensii de maximum 1.000 de lei. Asta în cazul în care consilierii locali vor fi de acord în ședința de astăzi, 31 ianuarie, cu proiectul de hotărâre privind „aprobarea plafonului de acordare a gratuității pensionarilor pentru transportul public local de călători în municipiul Bârlad”.

„Necesitatea și oportunitatea inițierii acestui proiect a intervenit în urma modificării valorii punctului de pensie și implicit a pensiei minime. Astfel, începând cu data de 01.01.2023, conform Ordonanței de Urgență nr. 168/2022, pensia minimă în România este de 1.125 lei, în timp ce plafonul aprobat prin HCLM nr. 46/28.02.2022 ca fiind limita maximă pentru acordarea de gratuități pe transportul local urban pentru pensionari este în prezent de 1.000 lei. În acest sens, propun majorarea plafonului de acordare a gratuității pensionarilor pentru transportul public local de călători în Bârlad la 1.125 lei”, se arată în referatul de aprobare al proiectului de hotărâre.

De menționat că, așa cum este stipulat în contractul încheiat pe data de 18 august 2021 cu SC CUP SA Bârlad, firma Consiliului Local Bârlad ce asigură transportul public local de persoane în oraș, municipalitatea s-a obligat să suporte 100% din gratuitățile acordate pensionarilor cu pensii sub 1.000 lei (în limita a 30 de călătorii/lună). Din februarie, însă, pensionarii cu pensii de până în 1.125 lei vor beneficia de gratuitate numai în limita a 20 de călătorii/lună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.