Gimnasta Amalia Puflea, de la CSS Bârlad, a fost legitimată și la CS Dinamo!

De câteva zile, bârlădeanca Amalia Puflea, cea mai valoroasă gimnastă a României la categoria Junioare în 2022, are dublă legitimare: CSS Bârlad și CS Dinamo București! Chiar dacă, în concursuri, va reprezenta ambele cluburi, sportiva ce va trece în acest an la Senioare se va antrena alături de dinamoviste.

După câteva luni în care s-a aflat în centrul unui scandal și nu s-a mai putut pregăti așa cum trebuie, bârlădeanca Amalia Puflea, cea mai valoroasă gimnastă a României la categoria Junioare, a reluat pregătirea în sala de antrenamente. Nu la Clubul Sportiv Școlar (CSS) Bârlad, unde este legitimată, ci în cea de la CS Dinamo București, unde și-a dorit să se transfere după ce a părăsit Centrul Național Olimpic de Pregătire a Junioarelor (CNOPJ) de la Deva, județul Hunedoara. Oficialii celor două părți – Bârlad și București – au ajuns la un acord, așa că, de acum, sportiva care, în februarie va împlini 16 ani și va trece la Senioare, se va pregăti în capitală, dar va reprezenta ambele cluburi în competițiile naționale.

„Mult succes, Amalia! După multe eforturi susținute, Amalia Puflea, cea mai valoroasă gimnastă junioară a României, a revenit în sala de gimnastică, acolo unde îi este locul! CSS Bârlad și CS Dinamo București au semnat un protocol de colaborare, astfel că Amalia Puflea poate să revină cât mai repede în circuitul marii performanțe. Începând de luni (23 ianuarie, n.r.), sportiva își va începe programul de pregătire în sala de gimnastică a CS Dinamo București. În 2022, la Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Banska Bystrica, Amalia a cucerit trei medalii de aur și una de argint, iar la Campionatul European – trei medalii de culori diferite, sub îndrumarea colectivului tehnic al Centrului Național Olimpic de Junioare de la Deva.

Mult succes la seniorat!”, a transmis, în week-end, conducerea CSS Bârlad.

„Bine ai venit, Ama! După o perioadă lungă de discuții și tatonări, suntem în măsură să venim cu o veste mare: Amalia Puflea, cea mai valoroasă gimnastă junioară a României, se va pregăti începând de mâine la Clubul Sportiv Dinamo. CS Dinamo și CSS Bârlad au ajuns la un acord pentru semnarea unui protocol de colaborare în privința Amaliei Puflea, astfel încât valoroasa sportivă să revină cât mai repede în circuitul marii performanțe. Multipla medaliată europeană la junioare se va pregăti la București, în Sala Dinamo, cu aprobarea scrisă a tatălui ei, cel care îi deține tutela. Urmează ca protocolul să fie parafat și trimis la Federație pentru validarea dublei legitimări. Amalia va concura de acum înainte pentru CSS Bârlad și CS Dinamo București. Până la perfectarea actelor, Ama va intra deja în sala de antrenament, pentru a reveni cât mai repede la forma sportivă de anul trecut. Născută pe 22 februarie 2007 și formată la CSS Bârlad, Amalia Puflea a strălucit în 2022, când a cucerit patru medalii la Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Banska Bystrica (trei de aur și una de argint) și trei medalii la Campionatele Europene (un aur, un argint și un bronz)”, au anunțat și reprezentanții CS Dinamo București.

De menționat că, în 2022, mai exact între 24 – 30 iulie, Amalia a participat la Festivalul Olimpic al Tineretului European din Banská Bystrica (Slovacia), reușind să obțină o medalie de aur cu echipa și alte două în finalele de la bârnă și sol și o medalie de argint la individual compus. Grație acestei performanțe, bârlădeanca a fost declarată cea mai valoroasă sportivă din delegația României.

Tot în 2022, însă între 11 – 14 august, Amalia a concurat la Campionatul European de Gimnastică Artistică pentru Junioare din Munchen (Germania), de unde a revenit cu o medalie de argint cu echipa, una de bronz la bârnă și una de aur în finala de la sol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.