Construcția Spitalului 2 în Vaslui a unit consilierii județeni

Departe de orice diferend politic, consilierii județeni vasluieni, reuniți ieri în ședință de îndată, au aprobat în unanimitate studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Construire secții la Spitalul nr. 2 Vaslui”.

Consiliul Județean (CJ) Vaslui a fost chemat ieri de către Executiv în ședință de îndată pentru a aproba un proiect de hotărâre privind studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții „Construire secții la Spitalul nr. 2 Vaslui”.

După votul consilierilor, vot pozitiv acordat în unanimitate, proiectul va fi depus în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Ținta 377, Componenta C12, care are ca termen maxim data de 10 noiembrie 2022. De aici a decurs și urgența convocării ședinței.

Finanţarea investiţiei, cu o valoare totală de 385.461.599,57 lei (inclusiv TVA), se va face din bugetul local al județului Vaslui și prin PNRR.

Spitalul va avea două corpuri, unul cu cinci etaje, iar altul cu șapte etaje, mai multe clădiri anexe, care vor contribui la funcționarea optimă a unității de sănătate. Primul corp va 82 de paturi care vor deservi Secția de Psihiatrie și Secția Cronici, iar al doilea corp va avea 64 de paturi pentru Secția Boli Infecțioase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.