Scandal în toiul bâlciului din Bârlad

Ce e bâlciul fără scandal?! Într-o altă tradiție, nescrisă, decât în rapoartele poliției, la bâlciul de zilele acestea din Bârlad s-a lăsat cu „amenințare, lovire și alte violențe”, cum au consemnat polițiștii locali. Numai că scandalagii nu au fost bârlădeni, ci o familie din județul Sibiu, care și-a „spălat rufele”, dar și-a spart și farfuriile în public, fiind amendați cu 6.300 lei.   

„Scandal la bâlci”. Chiar așa au scris polițiștii locali bârlădeni pe pagina de socializare a instituției, aceștia povestind întâmplarea: „În ziua de 24.08.2022, în jurul orelor 09.30, poliţiştii locali din cadrul Poliţiei Locale Bârlad executau activități de verificare a agenților economici care au primit amplasamente pentru a desfășura acte de comerț în zona amenajată pentru desfășurarea bâlciului tradițional. La un moment dat, s-au auzit strigăte și larmă, ce s-a presupus că provin de la un scandal. Cetățenii aflați în apropiere au confirmat existența unui incident de natură a tulbura ordinea publică și au solicitat intervenția polițiștilor locali”.

După ce au ajuns la fața locului, polițiștii locali au constatat că între membrii unei familii, doi bărbați și o femeie, s-a iscat un conflict spontan, în care și-au adresat amenințări cu acte de violență, loviri și cuvinte jignitoare, ceea ce a indignat cetățenii aflați în apropiere.

„Participanții la actele de tulburare a climatului de liniște civică au fost identificați și s-a stabilit că provin dintr-o localitate din județul Sibiu. În contextul conflictului, cei în cauză au spart mai multe farfurii oferite spre vânzare, producând panică în rândul trecătorilor și altor comercianți”, au spus polițiștii locali care i-au condus pe scandalagii sediul Poliției locale, unde le-au aplicat tuturor amenzi în cuantum total de 6.300 lei. Pe cei care au spus că au fost victime ale infracțiunilor de amenințare, lovire și alte violențe polițiștii i-au îndemnat să se adreseze organelor de cercetare penală. 

„Reamintim că în domeniul ordinii şi liniştii publice, Poliţia locală constată contravenţii şi aplică sancţiuni pentru nerespectarea normelor legale privind convieţuirea socială stabilite prin legi sau acte administrative ale autorităţilor administraţiei publice centrale şi locale, pentru faptele constatate în raza teritorială de competenţă. De asemenea, solicităm cetățenilor care se vor deplasa în perimetrul bâlciului, cât și pe străzile din apropiere, să evite conflicte, să aibă grijă de bunurile personale, să nu lase copiii nesupravegheați și să nu circule cu autoturismele în zonele aglomerate. Vă rugăm să respectați recomandările autorităților și forțelor de ordine!”, le-a transmis Poliția locală bârlădenilor.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.