„Codreanu” Bârlad și „Cuza Vodă” Huși, în Top 100 cele mai bune școli gimnaziale din țară. LMK a coborât pe locul 116

În acest an, Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad și Colegiul Național „Cuza Vodă” Huși sunt singurele unități școlare din județ care se numără printre cele mai bune o sută de școli gimnaziale din țară, Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” Vaslui coborând până pe locul 116. Așa cum s-a procedat în fiecare an încă din 2010, topul a fost alcătuit în funcție de media de admitere în liceu.

În această săptămână, mai exact după afișarea (pe 4 iulie) a rezultatelor la admiterea în licee militare, portalul https://www.admitereliceu.ro/, care alcătuiește anual Top 100 al celor mai bune școli gimnaziale din țară, a realizat clasamentul pe anul 2022. Acesta a fost realizat calculându-se media aritmetică pentru mediile de admitere ale tuturor elevilor din școlile respective, adică rezultatele obținute la Evaluarea Națională (media la limba română și la matematică) și media la absolvirea clasei a VIII-a.

Printre cele o sută de școli gimnaziale prezente în topul celor mai bune la nivel național se regăsesc și două din județul Vaslui, ambele licee de top din Bârlad și Huși. Este vorba despre Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad și Colegiul Național „Cuza Vodă” Huși. Dacă, în anii precedenți, în Top 100 figura și Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” Vaslui, în 2022, acesta a coborât pe locul 116.

Astfel, primul este Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad, clasat pe locul 52 la nivel național (în 2021 era pe locul 56, în 2020 – pe locul 90, în 2019 – pe locul 74, iar în 2018 – pe locul 39), având o medie aritmetică de 9,20 a mediilor de admitere ale tuturor elevilor care au absolvit gimnaziul. Adică o medie de 9,16 la Evaluarea Națională și o medie de 9,38 la terminarea clasei a VIII-a.

Ceva mai jos în clasament este Colegiul Național „Cuza Vodă” Huși, care figurează pe locul 73 la nivel național (în 2021 era pe locul 102, în 2020 – pe locul 64, în 2019 – pe locul 89, iar în 2018 – pe locul 77), cu o medie de admitere de 9,05. Adică o medie de 8,95 la Evaluarea Națională și o medie de 9,47 la terminarea clasei a VIII-a.

Topul gimnaziilor la nivel județean

În ceea ce privește clasamentul primelor zece școli gimnaziale din județ, evident, lista e deschisă tot de cele două licee. Pe locul trei se află Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” Vaslui, cu o medie de admitere de 8,84, pe locul patru este Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Vaslui (medie de admitere – 8,37), iar pe locul cinci este Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” Huși (medie de admitere – 8,32). Top 10 este completat de Școala Gimnazială „Emil Juvara”, sat Sărățeni – Murgeni (medie de admitere – 8,16), Școala Gimnazială „Episcop Iacov Antonovici” (medie de admitere – 8,05), Școala Gimnazială „George Tutoveanu” Bârlad (medie de admitere – 8,03), Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” Vaslui (medie de admitere – 7,97) și Școala Gimnazială „Alexandra Nechita” Vaslui (medie de admitere – 7,92).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.