Festival de Folk „Ion Chiriac” în comuna Drânceni, locul de naștere al cantautorului

După desfășurarea în municipiul Vaslui, cu deplin succes, a Festivalului „Mai cu folk”, care, la ediția din acest an a purtat numele cantautorului Ion Chiriac, autoritățile locale din Ghermănești, comuna Drânceni, locul de naștere al cântărețului, vor organiza, pe 5 iunie, un festival de folk „Ion Chiriac”.

„În localitatea Ghermănești, comuna Drânceni, locul de naștere al îndrăgitului artist Ion Chiriac, se înfiripă un festival de muzică folk ce-i va purta numele. Vă invităm, pe 5 iunie, să fiți părtași ai primei ediții”, spune Lucian Onciu, directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vaslui. „Institutia noastră, Centrul județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vaslui, va asigura prezența a două nume semnificative ale genului, Andei Păunescu, fiul celui care a clădit fenomenul „Cenaclul Flacăra”, Adrian Păunescu, respectiv Emeric Imre, un alt apreciat artist atât de breaslă, cât și de publicul iubitor de muzică folk. Ne vedem la fața locului!”, completează Lucian Onciu.

Anunțul directorului instituției care promovează cultura autentică vine după cel al Primăriei Drânceni: „Stimați cetățeni ai comunei Drânceni, la inițiativa bunului nostru prieten, Romica Brunchi, am hotărât ca, împreună cu Consiliul Județean Vaslui și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vaslui, să organizam la Ghermănești, în prima duminică a lunii iunie, Festivalul de Folk „Ion Chiriac”.

Inițiativa noastră se naște din dorința de a-l omagia pe solistul Ion Chiriac, care s-a născut în satul Ghermănești, acolo unde, împreună cu fratele său, Gelu Chiriac, și-a început activitatea, sub îndrumarea profesorilor Toader Lemnaru și Anton Gheorghe Irimia. Considerăm că avem o datorie față de omul care a iubit, a cântat și a rămas în aceste locuri, alături de oamenii lângă care s-a format și a evoluat, formând, la rândul său, generații de copii, în spiritul respectului și dragostei pentru muzica folk. Vrem ca și tinerii din comuna lui natală să nu îl uite și să îi urmeze exemplul, să reînviem mișcarea culturală muzicală, apărută și dezvoltată în anii ’80 în comuna Drânceni.

La această ediție de pe 5 iunie vor urca pe scenă Emeric Imre, Andrei Păunescu, Sorin Poclitaru, Ștefania Iacob, Romică Brunchi, Cristi Hâncu, fica artistului, Ioana și fratele său, Gelu Chiriac! Vă așteptăm în număr cât mai mare!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.