Atletă CSS Bârlad, calificată la al doilea campionat mondial de marș în doar trei luni!

Premieră în atletismul bârlădean! După performanța reușită în februarie, când s-a calificat la Campionatul Mondial de Marș din Oman, în week-end, atleta Sorana Țuțu (19 ani), legitimată la Clubul Sportiv Școlar (CSS) Bârlad, a „recidivat”: a obținut calificarea la cel de-al doilea campionat mondial în numai trei luni. Astfel, grație baremului îndeplinit la competiția „Patras Race Walking Festival” din Grecia, proba de 10 kilometri marș, sportiva va reprezenta România la Campionatul Mondial U20 din Columbia.

Sorana Țuțu (19 ani), atletă în cadrul CSS Bârlad, continuă să facă istorie în atletismul bârlădean! Cu aproape trei luni înainte de eveniment, sportiva antrenată de profesorul Lucian Bolgar a reușit să îndeplinească baremul de timp impus de oficiali și să se califice la Campionatul Mondial de Atletism U20, găzduit de Cali, un important oraș din Sud-Vestul Columbiei. Competiția sportivă la care vor concura cei mai buni atleți din lume la această categorie de vârstă (Juniori 1 sau U20) va avea loc în perioada 2-7 august, Sorana urmând să concureze în cursa de 10 kilometri marș, probă pe care s-a specializat în ultimii ani.

Simpla calificare a unui sportiv dintr-un oraș relativ mic, cum e Bârladul, este un real motiv de mândrie atât pentru atlet cât și pentru antrenorul care l-a pregătit. Însă, în cazul de față, este o adevărată performanță, întrucât vorbim de a doua sa calificare la un campionat mondial reușită în decurs de trei luni. Asta după ce, în februarie, s-a calificat la Campionatul Mondial de Marș din Oman, stat situat în Orientul Mijlociu, găzduit de capitala Muscat, în perioada 4-5 martie.

Astfel, baremul de calificare a fost îndeplinit în week-end, mai exact duminică, 8 mai, în cadrul Concursului internațional de marș „Patras Race Walking Festival 2022 & Greek Championships for 20.000 meters Race Walking Men – Women”, organizat în Patras, al treilea cel mai mare oraș din Grecia.

Concursul s-a desfășurat pe strada Agiou Andreou, din centrul orașului Patras, în cele mai bune condiții, Sorana reușind să mărșăluiască pe distanța de 10.000 metri în doar 50:26 (50 de minute și 26 de secunde). Asta în condițiile în care, pentru a putea reprezenta România la Campionatul Mondial din Columbia, avea nevoie de un timp de 50:40. Astfel, a atins trei obiective dintr-un foc: și-a îndeplinit baremul cu o marjă de 14 secunde în minus, a câștigat medalia de aur (argintul și bronzul au fost obținute de două sportive din Grecia) și și-a îmbunătățit recordul personal cu mai bine de două minute și jumătate (de la 53:01 la 50:26).

„După o cursă extrem de grea, sportiva mea Sorana Țuțu a reușit să realizeze baremul pentru Campionatul Mondial din Columbia – Cali, în proba de 10.000 metri marș, cu timpul de 50:26. Felicitări și mult succes în continuare! Mulțumim în primul rând Dental Clinic petru tot sprijinul acordat. Până la plecarea în Columbia, vom participa și la Campionatul Național U20 și Probe combinate U20, ce va avea loc la Cluj-Napoca, în intervalul 2-3 iulie, dar sunt foarte bucuros că am reușit să obținem calificarea acum, ca să nu stăm stresați până atunci”, ne-a declarat profesorul Lucian Bolgar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.