Primăria Bârlad cumpără încă trei autobuze second-hand

Municipalitatea bârlădeană a demarat procedura de achiziție a trei autobuze SH pentru dotarea SC CUP SA Bârlad, care, din anul 2023, va prelua transportul public de persoane din oraș. Asta după ce, în urma unei licitații desfășurate la finele anului trecut, a cumpărat patru autobuze la mâna a doua și patru microbuze noi.

În primele zile ale lunii februarie, Womy Equipment Supply Romania, care a câștigat cea de-a treia licitație organizată de Primăria Bârlad (la primele două nu s-a înscris nimeni), a livrat cele patru autobuze la mâna a doua și patru microbuze noi achiziționate pentru a fi folosite de SC CUP SA Bârlad, care va prelua transportul public de persoane din oraș din anul 2023. Aceste opt mijloace de transport în comun vor fi folosite până când cele zece autobuze electrice achiziționate în cadrul unui proiect cu finanțare POR 2014-2020 vor fi livrate și puse în funcțiune (pe 9 martie a fost semnat contractul de achiziție cu firma BMC TRUCK & BUS, din județul Ilfov).

Între timp, ieri, 10 martie, Primăria Bârlad a publicat pe SICAP un nou anunț pentru „Achiziția a trei autobuze urbane rulate pentru dotarea Serviciului de Transport Public Local de Persoane prin curse regulate în Bârlad”, în valoare totală de 966.386,55 lei fără TVA (adică 1.149.999,99 lei cu TVA). Potrivit caietului de sarcini atașat, contractul prevede furnizarea a trei autobuze rulate (second-hand), de aceeași marcă și același model, de capacitate mare (minim 60 pasageri în total), nearticulate, cu podea joasă, nu mai vechi de anul 2013, cu un parcurs total ce nu trebuie să depășească 400.000 kilometri și cu motor Diesel, minim EURO 5. Evident, vor trebui să aibă toate dotările necesare.

Criteriul de atribuire este cel mai bun raport calitate – preț, în care prețul ofertei (componenta financiară) are o pondere de 70%, componenta tehnică 1 (vechimea mijloacelor de transport) contează în proporție de 15%, iar componenta tehnică 2 (parcurs efectiv rulat – kilometraj) – o pondere de 15%. Potrivit anunțului, ofertele firmelor interesate de acest contract sunt așteptate până pe data de 29 martie. Odată deschise eventualele oferte depuse, acestea vor fi evaluate din punct de vedere tehnic și financiar până pe 26 aprilie, iar ulterior va fi desemnat un câștigător. După semnarea contractului, furnizorul are la dispoziție patru luni pentru a livra autobuzele în Bârlad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.