Episcopia Hușilor, prin Asociația „Filantropia Ortodoxă Huși”, sprijin permanent pentru ucrainienii care ajung în Vama Albița

De câteva zile, angajații și voluntarii Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși din cadrul Episcopiei Hușilor, alături de preoți din cele trei protopopiate ale Eparhiei, se află pe baricade în Vama Albița și oferă asistență tuturor refugiaților ucrainieni care ajung aici și au nevoie de ajutor. Mai ales că, de la oră la oră, numărul celor care vor să scape de ororile războiului din țara natală și trec granița în România e tot mai mare.

„În cursul serii trecute (miercuri, 2 martie, n.r.) 124 de persoane au fost cazate, atât la Mănăstirile Moreni și Schimbarea la Față, cât și la mai multe hoteluri și persoane particulare, unde au primit și masă și toate cele necesare.

Mai multor familii le-am plătit cazarea la câteva hoteluri din județ și le-am asigurat transportul până acolo. Au fost și câteva cazuri în care copiii au avut nevoie să fie însoțiți la spitalul din Huși și i-am condus până acolo. Suntem alături de toți cei care trec în această perioadă prin Vamă, oferindu-le mâncare (sandvișuri, conserve, ceai, lapte praf), pături, haine, încălțăminte, pampers, produse de igienă și cartele de telefon. Au fost situații în care le-am plătit carburanții pentru mașinile cu care se deplasau și mai multor familii le-am oferit și ajutoare financiare. Permanent avem alături de noi translatori, echipajul Ambulanței noastre și voluntari care ne sprijină. Asociația asigură permanență în Vamă, prin echipele de angajați si voluntari, zi și noapte”, a precizat părintele consilier eparhial Vladimir Beregoi, președintele Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși.

„Mulțumim celor care s-au adăugat efortului nostru, atât din țară, cât și din Episcopia noastră: preoții din parohiile celor trei protopopiate, părinții protopopi de Bârlad și Huși, prietenii din Timișoara ai Asociației noastre, precum și societățile «Heits Digital»” SRL, «Contagex» SRL, «Edil Lift Instalation» SRL, «Evel-H Company» SRL, «Topedlin» SRL, «Berlin» SRL, Asociația «Viitorul Copiilor Hușeni», «Mirtofar» SRL, «Agrotur» SRL, «Eps Romania» SRL, «Biosfarm» SRL, «Terapia» SRL, «Omnia» SRL, «Gin Tonic» SRL, Simingeria «Petru», Orange, Vodafone, precum mai multe firme de catering. De asemenea, un preot din județul Vrancea ne-a sprijinit cu o mașină mare, cu pături și alimente”, a mai menționat președintele Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși.

De asemenea, în cursul zilei de ieri, cu binecuvântarea Părintelui Episcop Ignatie, părintele consilier Vladimir Beregoi a însoțit un transport consistent de ajutoare (alimente, îmbrăcăminte, produse de igienă), oferite de prietenii din Timișoara ai Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși, în Ucraina, în zona Ismail, acolo unde sunt și foarte mulți etnici români.

Persoanele fizice și juridice care vor să ajute pot contribui cu bani sau cu donații în obiecte. Orice sprijin este un real ajutor. Bunurile donate vor fi colectate la sediul Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși (strada Mihail Kogălniceanu nr. 19, Huși – în curtea Episcopiei). Numărul de contact pentru donații sau cazare este 0746.894.280. Cei ce vor să contribuie cu bani o pot face donând în contul în Lei: RO43RNCB0261160373430001 – deschis la Banca BCR, filiala Huși, ori în contul în Euro: RO59RNCB0261160373430004; SWIFT: RNCB RO BU; Revolut – 0757/938.531 revolut.me/afilantropiahusi. Detalii plată: Pentru refugiații din Ucraina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.