Bârlad: au venit autobuzele SH și microbuzele noi!

La finele săptămânii trecute, au fost livrate în Bârlad cele patru autobuze la mâna a doua și patru microbuze noi achiziționate de municipalitate de la furnizorul Womy Equipment Supply Romania, care a câștigat cea de-a treia licitație organizată. Contractul a fost semnat la finele lunii ianuarie, așa că firma s-a achitat deja de obligația de a livra în termen de cinci luni mijloacele de transport dorite de Primăria Bârlad: patru autobuze rulate marca Volvo și patru microbuze noi marca Mercedes Benz. Acestea sunt necesare pentru dotarea SC CUP SA Bârlad, care, din anul 2023, va prelua transportul public de persoane din oraș.

Cea de-a treia licitație lansată de Primăria Bârlad, la începutul lui noiembrie 2021, pentru contractul de „Achiziție mijloace de transport persoane pentru dotarea Serviciului de Transport Public Local de Persoane prin curse regulate în Bârlad” și-a desemnat câștigătorul. Adică opt mijloace de transport ce ar urma să fie folosite de SC CUP SA Bârlad până când cele zece autobuze electrice ce vor fi achiziționate în cadrul unui proiect cu finanțare POR 2014-2020 vor fi livrate și puse în funcțiune.

Furnizorul care a câștigat licitația (ambele loturi) este ofertantul unic Womy Equipment Supply Romania din București (leader) / Womy Equipment Supply BV din Olanda (terț), care a depus singura ofertă în termenul legal. După aproape două luni de verificare a tuturor documentelor, iată că, pe 25 ianuarie 2022, au fost semnate contractele pentru cele două loturi, valoarea totală ridicându-se la 2.130.000 lei fără TVA (2.534.700 lei cu TVA).

Lotul 1 prevede furnizarea a patru autobuze cu normă de poluare minim EURO 5, marca Volvo, același model, rulate (second-hand), de capacitate mare (circa 50 locuri), nearticulate, cu podea joasă, nu mai vechi de anul 2010, cu un parcurs total ce nu trebuie să depășească 700.000 kilometri. Evident, vor trebui să aibă toate dotările necesare. Lotul 2 prevede furnizarea a patru microbuze noi, fabricate în 2021, cu normă de poluare EURO 6, marca Mercedes Benz, același model, cu o capacitate de minimum 19 locuri și cu două uși pe partea dreaptă.

Cele opt mijloace de transport au fost livrate în Bârlad, SC CUP SA intrând în posesia lor încă de vineri, 5 februarie. Se estimează că, la sfârșitul lunii aprilie, acestea vor putea intra pe traseele deja existente.

„După ani de zile, transportul public local al Bârladului se întoarce la Primăria Municipiului Bârlad. Foarte important de precizat este că acest lucru se întâmplă în condițiile în care, pentru a putea accesa fonduri europene necesare achiziționării de autobuze electrice, care vor circula pe trasee noi, trebuia ca acest serviciu de utilitate publică să fie în administrarea orașului. Practic, aceasta a fost o condiție importantă pentru asigurarea finanțării la proiectul de achiziție de autobuze electrice din Mobilitatea Urbană. Noile mijloace de transport au, evident, un grad crescut de confort, însă pentru a face față cu brio fluxului de călători, vom mai achiziționa încă două sau trei, în funcție de buget. Mai trebuie spus că înființarea unor noi trasee este o necesitate dată de dezvoltarea și extinderea teritorială a municipiului”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Noul parc auto al SC CUP SA beneficiază de o autobază modernizată recent și care asigură toate condițiile necesare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.