Bârlădeanca Amalia Puflea, pe podium în Top 10 al celor mai bune gimnaste românce din 2021

În urma rezultatelor obținute la competițiile de profil din 2021, gimnasta Amalia Puflea, inclusă în lotul de junioare al României, a terminat anul pe locul III în topul celor mai bune zece gimnaste din țară alcătuit de Comitetul Executiv al Federației Române de Gimnastică. Sportiva se pregătește la Centrul Național Olimpic de Pregătire a Junioarelor de la Deva, dar continuă să reprezinte Bârladul, fiind legitimată în continuare la CSS Bârlad.

În ultima zi a anului 2021, Comitetul Executiv al Federației Române de Gimnastică a întocmit clasamentul celor mai buni gimnaști români din anul care tocmai s-a încheiat, la cele trei ramuri din structură: gimnastică artistică feminină, gimnastică artistică masculină și gimnastică aerobică. Pentru că nici anul trecut nu au putut fi organizate toate competițiile continentale și mondiale prevăzute în calendarul aprobat în ianuarie, clasamentul a fost întocmit pe baza rezultatelor obținute la mai puține competiții decât în anii precedenți. Potrivit oficialilor Federației, clasamentul a fost alcătuit pe baza sistemului de atribuire a punctelor în raport cu rezultatele sportive elaborat de Ministerul Sportului.

Cele mai importante repere competiționale ale anului 2021 în funcție de care s-a alcătuit clasamentul au fost Campionatele Naționale ale Echipelor Reprezentative de Club și Individual Open (București), Campionatele Europene de Gimnastică Artistică (Basel, Elveția), Campionatele Mondiale de Gimnastică Artistică (Kitakyushu, Japonia), Campionatul Național Individual al Junioarelor III, II și I (Deva), Cupa „Combes la Ville” (Combes la Ville, Franța) și turneul internațional de gimnastică artistică „Top Gym” (Charleroy, Belgia).

La fel ca în ultimii ani, nu se putea ca județul Vaslui să nu fie reprezentat în top 10 al gimnastelor, mai ales că Bârladul, prin secția de gimnastică a Clubului Sportiv Școlar (CSS), a devenit o adevărată pepinieră de talente de unde, de-a lungul timpului, au fost selecționate la loturile naționale de junioare, iar ulterior de senioare. Așa se face că, pe locul trei din zece, se află bârlădeanca Amalia Puflea (14 ani), inclusă în categoria Junioare I, Nivel 6 și bursieră a Programului „Țară, țară, vrem campioane!”, coordonat de Mariana Bitang și Octavian Bellu și finanțat de OMV Petrom. În zecile de competiții la care a luat parte de-a lungul anilor, a obținut numeroase titluri naționale la individual, cu echipa și pe aparate și alte zeci de medalii de argint și bronz. Iar în ultimii ani, s-a remarcat și la concursurile continentale, unde a participat ca reprezentantă a României.

Astfel, cele mai valoroase reușite ale Amaliei din 2021 sunt următoarele: • titlurile naționale la individual compus, sărituri și sol, respectiv medalie de argint la paralele – Campionatul Național Individual Open (București, 16-19 septembrie); • titlurile naționale la individual compus și sol, respectiv medalie de argint la sărituri și bârnă – Campionatul Național Individual al Junioarelor (Izvorani, 11-13 noiembrie); • medalie de aur la sol și la echipe mixte, medalie de argint la sărituri și medalie de bronz la individual compus – Turneul internațional „Top Gym” (27-28 noiembrie, Charleroy, Belgia).

Trebuie spus că gimnasta Amalia Puflea, antrenată de profesorii Ana Maria și Liviu Iordache, a fost declarată și cea mai bună sportivă a anului 2021 din județ în cadrul Galei Sportului Vasluian – 2021, organizate de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vaslui. Sportiva face parte din categoria Junioare I, Nivel 6 (14-15 ani) și, din octombrie 2018, este inclusă în lotul României ce se pregătește la Centrul Național Olimpic de Pregătire a Junioarelor de la Deva, județul Hunedoara.

Clasament gimnastică artistică feminină 2021:

1. Maria Ceplinschi (205 puncte)
2. Larisa Iordache (110 puncte)
3. Amalia Puflea (86 puncte)
4. Ana Maria Bărbosu (69 puncte)
5. Crina Tudor (41 puncte)
6. Miruna Botez (30 puncte)
7. Amalia Ghigoarţă (26 puncte)
8. Alexia Vănoagă (21 puncte)
9. Sabrina Maneca Voinea (20 puncte)
10. Erica Gogoaşe (13 puncte)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.