O canotoare din județ reprezintă județul la Campionatul European de Juniori

Între 9-10 octombrie, orașul Munchen, din Germania, găzduiește a doua competiție internațională majoră adresată juniorilor după pauza de doi ani impusă de pandemia de COVID-19. Este vorba despre Campionatul European de Juniori, adresat sportivilor cu vârsta sub 18 ani, la care iau parte aproape 500 de canotori din 27 de țări.

România participă cu 8 echipaje însumând aproape 40 de sportivi, pe mai multe probe. Într-una din ambarcațiunile înscrise de România vâslește și o sportivă ce reprezintă județul Vaslui. Este vorba despre Ana Maria Matran (17 ani), născută pe 15 februarie, în Huși, care practică acest sport de câțiva ani și care, din august 2018, este legitimată la CSM Călărași. Vasluianca va concura în proba de patru vâsle feminin (JW4x), alături de alte trei canotoare din țară, în speță Andreea-Fabiola Iorgovan, Diana-Ionela Petian și Elena-Diana Suta.

Așa cum a fost stabilit programul de către organizatori, rundele de calificări pentru cele 11 echipaje înscrise la această probă (Cehia, Danemarca, Germania, Ungaria, Italia, Olanda, Polonia, România, Serbia, Elveția și Ucraina) sunt programate pentru sâmbătă, 9 octombrie, de la ora 11.30, respectiv 11.35. Doar echipajul care se va clasa pe primul loc va merge direct în semifinala A / B, programată pentru duminică, 10 octombrie, în timp ce ocupantele celorlalte locuri vor merge în recalificări.

De menționat că, tot în acest an, Ana Maria Matran a reprezentat România la Campionatul Mondial de Juniori, desfășurat între 11-15 august, în Plovdiv, Bulgaria. Atunci a concurat în proba de simplu vâsle feminin (JW1x), adolescenta reușind să se claseze pe locul șase. Iar anul trecut, însă în perioada 26-27 septembrie, sportiva a luat parte la Campionatul European de Juniori, găzduit în Belgrad, Serbia. Atunci, vasluianca a concurat tot în proba de simplu vâsle feminin, însă a ieșit pe locul patru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.