De azi, bârlădenii beneficiari ai Legii 15/2003 intră în posesia loturilor de casă gratuite

După ani și ani de așteptare, în sfârșit, astăzi va începe efectiv repartizarea loturilor de casă atribuite gratuit bârlădenilor în baza Legii nr. 15/2003. În total, vor fi puse în posesie 170 de loturi în cartierul Alexandru cel Bun și 34 în minicartierul Alexandru Vlahuță, ce abia se înființează, dar vor fi câteva și în cartiere deja existente ale orașului.

Reprezentanții Primăriei Bârlad au anunțat, sâmbătă, că, de azi, 25 octombrie, începe efectiv procedura de atribuire a loturilor de casă pentru beneficiarii Legii nr. 15/2003 privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuințe proprietate personală. Astfel, prin intermediul unui comunicat de presă, aceștia informează că punerea în posesie va începe odată cu primul apel telefonic pe care membrii comisiei de atribuire îl vor efectua către primii beneficiari.

„Sunt peste 200 de familii și tineri care vor primi loturi în cel mai nou cartier al municipiului, Alexandru cel Bun, și în cartierele Podeni, pe strada Alexandru Vlahuță, și Complex Școlar, pe strada Veronica Micle. Este o premieră pentru localitate când se atribuie atât de multe loturi tinerilor bârlădeni care, din păcate, așteaptă de prea mult timp să își poată ridica o locuință în orașul natal. Se știe că ne-am luptat foarte mult pentru acest proiect, însă, iată, că de luni, 25 octombrie, visele devin realitate! Avem rugămintea la beneficiari să aștepte să fie contactați de colegii din comisia de atribuire, iar dacă nu pot ajunge când sunt programați să precizeze clar o dată la care pot fi puși în posesie astfel încât procesul să se finalizeze cât mai repede posibil!”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Trebuie menționat că, în ceea ce privește cartierul Alexandru cel Bun, consilierii locali au aprobat repartizarea celor 170 de loturi de casă gratuite în baza Legii nr. 15/2003 în cadrul a două ședințe din ultimele luni, (43 de loturi în iulie și 127 de loturi în septembrie). Noul cartier este amplasat la Vestul Cimitirului „Eternitatea” și se va întinde pe o suprafață de 110.433 metri pătrați.

Iar în cazul minicartierului rezidențial Alexandru Vlahuță, înființat la capătul străzii Alexandru Vlahuță, aproape de zona locuințelor sociale unde au fost mutați rromii acum câțiva ani, consilierii locali au aprobat repartizarea celor 34 de loturi de casă gratuite tot în ședința din 15 septembrie. Acesta va fi cel de-al 16-lea cartier înființat la Bârlad, după cartierele Gară, Munteni, Podeni, Zona Centrală, Țuguiata, Țuguiata II, Deal, Deal II, Cotu Negru, Crâng, Complex Școlar, Extindere Complex Școlar, Bariera Puiești, Trestiana și Alexandru cel Bun.

Potrivit reprezentanților Primăriei, lista completă a beneficiarilor va fi republicată, în această dimineață, pe toate canalele de comunicare oficiale ale instituției.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.