Au fost modernizate încă două locuri de joacă din Bârlad

După ce, spre finele lui 2018, au fost modernizate primele două locuri de joacă din Bârlad, iar în 2019 și 2020, alte patru parcuri au fost înființate ori reabilitate, zilele trecute, încă două astfel de obiective modernizate recent au fost date în folosință.

Potrivit reprezentanților Primăriei Bârlad, de câteva zile, s-au finalizat lucrările de reamenajare la alte două parcuri de joacă din oraș din cele 49 existente la acest moment în localitate. Ca urmare, spre bucuria copiilor, parcurile amplasate pe raza Asociației nr. 4, respectiv în parcul Teatrului „Victor Ion Popa”, ce au fost reamenajate pentru a respecta normele de siguranță a utilizatorilor, au fost date în folosință deja. În cazul celui din parcul teatrului, fiind vorba despre cel mai mare loc de joacă din municipiu, lucrările s-au desfășurat în două etape anuale. Fondurile (circa 235.000 lei) pentru reabilitarea acestor două noi locuri de joacă provin de la bugetul local.

„Lucrările de la cele două locuri de joacă ce au fost reabilitate și modernizate s-au finalizat și au presupus înlocuirea echipamentelor existente cu unele noi, care respectă toate standardele de siguranță, refacerea împrejmuirilor și montajul de covoare din cauciuc pe suprafața de joacă, bănci noi și coșuri de gunoi. Pentru că, în continuare, cetățenii ne cer modernizarea cât mai multor parcuri de joacă din oraș, continuăm să investim în sănătatea și bucuria copiilor”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Reamintim că, în urma expertizei tehnice efectuate în 2018 cu privire la siguranța în exploatare a locurilor de joacă din Bârlad, s-a constatat că cele mai multe echipamente de joacă din parcurile orașului prezintă uzură avansată la structura de rezistență, iar exploatarea în continuare a acestora ar putea pune în pericol siguranța utilizatorilor. În acest context, s-a procedat la achiziția și montajul de echipamente de joacă autorizate ISCIR, cu adresabilitate pentru copiii cu vârstre între 3 și 14 ani, copiii cu dizabilități și adulți (aparate fitnes).

Din 2018 și până acum, au fost deja reabilitate și modernizate două parcuri de joacă din asociațiile 7 și 22, un altul aflat la Nordul Școlii Gimnaziale „Episcop Iacov Antonovici și un al patrulea amplasat în zona de Nord a orașului, peste drum de intrarea principală a SC Rulmenți SA Bârlad. De asemenea, au fost înființate două noi locuri de joacă: unul în Grădina Publică și un al doilea pe strada Constantin Costache din cartierul Deal II.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.