Ziua de Curățenie Națională – cea mai mare mobilizare națională pentru natură din România

Data de 18 septembrie 2021 a reprezentat, asemenea anilor din urmă, prilejul perfect pentru a demonstra încă o dată că nu putem rămâne indiferenți la neglijența sau chiar lipsa de educație a unora dintre semenii noștri.

Din păcate, cantitatea de deșeuri din plastic, sticlă, metal ș.a., a devenit una din cele mai grave probleme ale contemporaneității iar gestionarea deșeurilor este o problemă majoră pentru generația de astăzi, dar și pentru existența generației de mâine.

Avem obligația de a conştientiza răul pe care îl putem face mediului în care trăim și implicit nouă prin simpla ”neglijență” de a arunca la întâmplare chiar şi un simplu ambalaj.

Activitatea „Let’s do it România” desfăşurată de noi, elevii Colegiului Național ,,Cuza-Vodă” şi cei de la Colegiului Agricol ,,Dimitrie Cantemir” din Huşi, sub îndrumarea și coordonarea cadrelor didactice de la cele două licee, susținuți de SC Urbana SA, a încununat „Ziua Națională a curățeniei”. Astfel, prin lucru în echipă, dorință şi determinare, am reuşit să oferim urbei noastre „o gură de aer curat” şi să reducem cantitatea deşeurilor de pe străzile şi din parcurile Huşului. De-asemenea, prin activitatea noastră, credem cu tărie în puterea exemplului şi facem un apel la spiritul civic al fiecăruia dintre locuitorii acestui oraș.

Cu siguranță, pentru o lume mai curată nu trebuie să facem mari eforturi; este suficient să ”nimerim” pubelele special amenajate pentru a arunca acea sticlă de suc pe care tocmai am golit-o, acel şervețel pe care tocmai l-am folosit sau acel ambalaj de plastic sau aluminiu, despre care știm cu toții că poluează mediul. Alegerea e a noastră și ne reflectă nivelul de educație și spiritul civic, dorința de a avea un mediu curat, un oraș mai puțin poluat…

„Fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în lume.” – Mahatma Gandhi

Andoroi Sabina, clasa aXII-a, Ştiințe ale naturii (Prof. coordonator Maricica Atasiei)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.