SARS-CoV-2 „atacă” școlile din județ: 70 de elevi și 48 de angajați infectați!

După doar două săptămâni de școală, nu mai puțin de 83 de elevi din școlile din județ au fost confirmați cu infecția COVID-19, 70 dintre aceștia numai în ultima săptămână. În cazul profesorilor, lucrurile stau puțin mai bine, doar 59 de salariați fiind infectați, 48 dintre ei în săptămâna ce tocmai a trecut. În consecință, peste 1.750 de elevi din 74 de clase fac cursuri în sistem online.

Valul patru al pandemiei de COVID-19 a lovit în plin unitățile școlare din județul Vaslui. Dacă, în intervalul 13 – 17 septembrie, adică în prima săptămână a anului școlar 2021-2022, au fost confirmați pozitiv cu SARS-CoV-2 doar 13 din totalul de 51.146 de elevi și 11 din totalul de 6.141 educatori, învățători și profesori, în intervalul 20 – 24 septembrie, adică în cea de-a doua săptămână, situația s-a agravat considerabil.

Potrivit unei situații centralizate la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui, în cele cinci zile au fost luate în evidență 118 cazuri în instituțiile de învățământ din județ. Vorbim despre 70 de elevi, dintre care 58 se află în carantină, și 48 de angajați (36 cadre didactice, 1 cadru didactic-auxiliar și 11 cadre nedidactice). În consecință, chiar dacă nu au fost închise școli în întregime, pentru o parte din clase s-a trecut la predarea în sistem online. În această situație se află 1.751 de elevi din 74 de clase.

„ISJ Vaslui monitorizează dinamica scenariilor de funcționare a unităților de învățământ din județ. În conformitate cu datele transmise de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Vaslui, în intervalul 27 septembrie – 1 octombrie, toate cele 631 de unități de învățământ din județul Vaslui vor funcționa în scenariul 1, cu participarea zilnică la cursuri a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea normelor de protecție sanitară. Consiliile de administrație ale fiecărei unități de învățământ adoptă scenariul de funcționare în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către Direcția de Sănătate Publică Vaslui, pe baza criteriului epidemiologic privind rata incidenței cumulate la nivelul localității, respectiv numărul cazurilor noi din ultimele 14 zile raportate la 1.000 de locuitori”, au precizat reprezentanții ISJ Vaslui.

Potrivit acestora, situația vaccinărilor efectuate în școlile din județ în săptămâna 20 – 24 septembrie se prezintă astfel: • Liceul Teoretic „Emil Racoviță” Vaslui – 7 elevi vaccinați; • Liceul Tehnologic „Ion Mincu” – 2 elevi; • Liceul cu Program Sportiv Vaslui – 2 elevi; • Colegiul Național „Cuza Vodă” Huși – 2 elevi; • Grădinița cu Program Prelungit nr. 5 Vaslui – 1 educator.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.