Militarii hușeni, eroii bolnavilor din spitale

După ce, în ultimele luni, au donat sânge jandarmi, pompieri, polițiști de frontieră, salariați ai unor primării din județ și alte categorii de persoane, dar și polițiști locali, motocicliști, rugbiști și militari bârlădeni, iată că și militarii din Huși au răspuns apelului lansat de autoritățile sanitare. Mai exact, este vorba despre mai mulți militari din cadrul Unității Militare 01776 Huși, care, la început de toamnă, au dorit să dea un exemplu tuturor celor care pot salva o viață.

Concret, militarii hușeni s-au mobilizat și, ieri, 6 septembrie, au mers la Centrul Județean de Transfuzie Sanguină (CJTS) Bârlad pentru a dona sânge, dând astfel curs impulsului de a-și ajuta semenii bolnavi ori victime ale accidentelor, ce au nevoie de transfuzii sanguine sau chiar de plasmă. Cu atât mai mult cu cât, de luni bune, unitatea se confruntă cu o reducere serioasă a numărului de donatori și, implicit, a stocurilor de sânge.

„Mulțumim supereroilor de la UM 01776 Huși, care au donat, astăzi, sânge pentru cei aflați în nevoie. Felicitări salvatorilor de vieți!”, este mesajul postat, în cursul zilei de ieri, pe contul oficial de facebook al CJTS Bârlad, de conducerea unității.

„E nevoie de sânge! Centrul Județean de Transfuzie Sanguină Bârlad se confruntă cu o scădere drastică a donatorilor voluntari de sânge, riscând să ajungem într-un blocaj privind furnizarea de componente sanguine către spitale. Donarea de sânge este un act nobil, prin care dumneavoastră veți ajuta pe cineva aflat în suferință! Vă așteptăm în fiecare zi, de luni până vineri, între orele 7.30-11.30, la sediul nostru din Bârlad, strada Mihail Kogălniceanu nr.11. Pentru informații suplimentare, puteți suna la numerele de telefon 0335/414.490 și 0774.667.087. Vă asigurăm că personalul CJTS Bârlad respectă cu rigurozitate normele de igienă și de prevenire a infecției cu noul coronavirus. Vă așteptăm!”, este apelul lansat de conducerea CJTS Bârlad pe data de 18 august.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.