Încă 16 loturi de casă, contracost, în cartierele Complex Școlar și Podeni din Bârlad!

În scurt timp, bârlădenii cu bani care vor să-și construiască de la zero propria locuință dar nu au terenul necesar o vor putea face. Primăria Bârlad va scoate la licitație 16 loturi de casă în cartierele Complex Școlar și Podeni, cele mai multe având o suprafață de 300 metri pătrați.

La ședința ordinară din această lună, programată pentru data de 28 septembrie, consilierii locali bârlădeni vor trebui să se pronunțe și asupra unui proiect de hotărâre ce vizează „vânzarea prin licitație publică a unor terenuri, aparținând domeniului privat al municipiului Bârlad”. După cum se menționează în referatul de aprobare al inițiativei locale, terenurile vor fi vândute prin licitație publică atât pentru a atrage noi sume de bani la bugetul local, cât mai ales pentru a răspunde solicitărilor cetățenilor orașului care cer spații pentru construirea de locuințe.

Astfel, potrivit anexei atașate la proiect, este vorba despre 16 loturi de casă, incluse în categoria teren arabil, aflate în cartierele Complex Școlar și Podeni. Terenurile ce urmează să fie scoase la vânzare în Complex Școlar sunt situate pe trei străzi: Aleea Veronica Micle nr. 3 (5 loturi), Aleea Veronica Micle nr. 4 (5 loturi) și George Topârceanu (5 loturi). Suprafețele acestora variază între 260 – 407 metri pătrați, însă nouă dintre ele au o suprafață de 300 metri pătrați. Evident, și prețurile minime de vânzare la licitație vor varia între 27.040 – 42.328 lei. Cel de-al 16-lea lot ce va fi licitat este situat pe strada Ioan slavici, din cartierul Podeni. Acesta are o suprafață de numai 74 metri pătrați și va avea un preț de pornire de 5.623 lei. toate prețurile sunt calculate fără TVA.

Așa cum se prevede în caietul de sarcini ce urmează să fie aprobat odată cu proiectul de hotărâre, criteriile de atribuire avute în vedere pentru stabilirea ofertei câștigătoare sunt următoarele: 1 – prețul oferit, fără TVA (minim mprețul de pornire pentru terenul licitat) – 40 puncte; 2 – capacitatea economico-financiară a ofertanților (dovada că cumpărătorul deține într-un cont bancar cel puțin 10% din suma necesară achiziționării bunului, fără TVA – extras de cont) – 35 puncte; 3 – protecția mediului înconjurător (declarație pe propria răspundere) – 25 puncte.

Reamintim că, la mijlocul lunii, municipalitatea bârlădeană a scos la licitație 65 de loturi de casă pentru localnicii cu bani. Din total, 63 sunt situate în noul cartier Alexandru cel Bun, amplasat la Vestul Cimitirului „Eternitatea”, iar celelalte două în alte zone ale orașului. Detalii mai multe despre suprafețe și străzile pe care sunt situate terenurile scoase la vânzare găsiți accesând linkul http://www.monitoruldevaslui.ro/2021/09/barladenii-cu-bani-asteptati-sa-cumpere-63-de-loturi-de-casa-in-cartierul-alexandru-cel-bun/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.