Acțiune SICE Vaslui, în weekend

În zilele de 4 și 5 septembrie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice au derulat acțiuni pe raza municipiilor Vaslui, Bârlad, Huși și a comunelor arondate acestora. Activitățile au vizat contracararea fenomenelor cu consecințe păgubitoare asupra bugetului de stat (evaziune fiscală, nedeclararea veniturilor și lipsa evidențierii acestora cu ajutorul caselor de marcat), precum și pentru a verifica modul în care sunt respectate prevederile legale în conformitate cu Legea nr. 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Cu ocazia activităților desfășurate, au fost verificați peste 65 de agenți economici, au fost legitimate peste 80 de persoane. A fost constatată săvârșirea a 3 infracțiuni, toate prevăzute de Codul Penal (2 infracțiuni de înșelăciune și 1 infracțiune de fals intelectual). Totodată, au fost aplicate un număr de 51 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 58. 000 de lei. Dintre acestea, 22 au fost aplicate pentru abateri prevăzute şi sancţionate de O.U.G. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, 18 au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor Legii 349/2002  privind prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun, 5 au fost aplicate pentru încălcarea Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de covid-19 și 6 au fost aplicate pentru abateri prevăzute de alte acte normative.

Mai mult, au fost confiscați peste 3.700 de lei, precum și bunuri (țigarete și alte produse non-alimentare) în valoare de peste 1.100 de lei, care erau comercializate fără documente legale de proveniență.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Vaslui vor continua desfășurarea de acțiuni specifice pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii activităților ilicite și încălcării legislației, în toate domeniile date în competență, în scopul asigurării unui climat optim de ordine, liniște, siguranță și legalitate a mediului de afaceri, cu preponderență în locurile și mediile semnalate cu risc ridicat de comitere a faptelor de evaziune fiscală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.