Bacalaureat 2021: o singură medie de 10 în județ!

Dacă, în 2020, rezultatele inițiale la examenul național de Bacalaureat au evidențiat patru medii de 10 la nivelul județului, cele de la sesiunea iunie-iulie 2021 au înregistrat o singură medie de 10, obținută de o absolventă a Liceului Teoretic „Mihail Kogălniceanu” Vaslui. În ceea ce privește promovabilitatea înregistrată înainte de contestații, aceasta este de 65,6%.

Ministerul Educației a publicat ieri, 5 iulie, pe site-ul dedicat (http://bacalaureat.edu.ro/), rezultatele obținute de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele examenului național de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2021. Rezultatele au fost afișate atât pe pagina web menționată , cât și în centrele de examen, prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidaților, în concordanță cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR).

Astfel, la nivelul județului Vaslui, rata cumulată de promovare înainte de contestații este de 65,6%, în ușoară creștere față de sesiunea iunie-iulie 2020, când s-a înregistrat o promovabilitate de 64,76%. Pentru promoția curentă, rata de promovare este 69,82%, iar pentru promoțiile anterioare – 24,9%. Concret, dintr-un total de 2.695 de candidați prezenți, au promovat 1.768 de candidați. Dintre aceștia, 1.705 candidați provin din promoția curentă, iar 63 de candidați din promoțiile anterioare. Un singur candidat din județ a obținut media 10 (zece), respectiv Alina-Ionela Piruș, absolventă a Liceului Teoretic „Mihail Kogălniceanu” Vaslui.

„Pe discipline de examen, situația candidaților cu note de 10 este următoarea: • 9 candidați au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura română; • 47 de candidați au obținut nota 10 la proba obligatorie a profilului (Matematică – 13 / Istorie – 34); • 109 candidați au obținut nota 10 la proba la alegere a profilului și a specializării. Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ: • recunoașterea / echivalarea / susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale; • susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5.00 (cel puțin) la fiecare dintre acestea; • obținerea mediei 6.00 (cel puțin) la probele scrise. Informații detaliate pot fi consultate în dosarul de presă atașat (https://www.edu.ro/sites/default/files/210705%20BAC%20DOSAR%20v1.pdf)”, au precizat reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Vaslui.

Potrivit calendarului, contestațiile au putut pot fi depuse / transmise ieri, 5 iulie, în intervalul orar 12.00 – 18.00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații au completat, semnat și depus / transmis prin mijloace electronice și o declarație tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația tip este semnată și de către părinții / reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele înregistrate după soluționarea contestațiilor vor fi anunțate vineri, 9 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.