ONG-ul „Bună Ziua, Copii din România!” marchează Ziua Internațională a Familiei

0
588

Membrii și voluntarii Asociației „Bună Ziua, Copii din România!”, un ONG din Bârlad axat pe sprijinirea copiilor, tinerilor și a familiilor ce au nevoie de susținere, vor marca, în acest week-end, Ziua Internațională a Familiei, sărbătorită în fiecare an pe 15 mai. Activitatea se va desfășura în Parcul „Mihai Eminescu”, în centrul atenției fiind familiile incluse în proiectele derulate de ONG.

„Sâmbătă, 15 mai, vom organiza cea de-a XI-a ediție a evenimentului dedicat Zilei Internaționale a Familiei. Evenimentul va fi organizat în Parcul «Mihai Eminescu» începând cu ora 11.00, iar activitățile sunt dedicate familiilor din programele Asociației «Bună Ziua, Copii din România». Mesajul principal pe care vrem să îl transmitem prin organizarea acestui eveniment este sublinierea rolului și importanței familiei în dezvoltarea armonioasă a copiilor, celebrarea bucuriei de a fi împreună și de a se avea unii pe alții – părinți, copii, bunici, unchi, mătuși, etc. Este o zi de sărbătoare pentru asociația noastră, o zi în care ne dorim să ne distrăm, să ne jucăm și să petrecem un timp de calitate împreună cu familiile din programele asociației, dar și cu invitații noștri speciali”, a precizat Mihaela Zanoschi, președintele executiv al ONg-ului.

Asociația „Bună Ziua, Copii din România!” este o organizaţie neguvernamentală înfiinţată în Bârlad pe 22 noiembrie 1999, la iniţiativa unui grup de voluntari olandezi care au venit în România cu dorinţa de a ajuta copiii din centrele de plasament şi instituţiile statului responsabile de îngrijirea şi creşterea acestora. De mai bine de 21 de ani, membrii Asociației sunt preocupați de dezvoltarea armonioasă a copilului, de întărirea rolului familiei, ONG-ul fiind implicat în mod constant în sprijinirea familiei și prevenirea separării copilului de familie, susținând reforma în serviciile sociale de intervenție și prevenire.

De menționat că, pe 20 septembrie 1993, Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite a proclamat Ziua Internațională a Familiei ca eveniment cu dată fixă pe 15 mai, în fiecare an, pentru a reflecta importanța pe care comunitatea internațională o acordă familiilor. Ziua Internațională a Familiei a început să fie sărbătorită de multe țări din lume încă din anul 1995, cu scopul de a sensibiliza opinia publică și de a sublinia importanța familiei. La propunerea Institutului Român pentru Drepturile Omului, propunere susținută și de Patriarhia Română, ziua de 15 mai a devenit oficial și Ziua familiei române.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.