Patru rugbiști bârlădeni vor juca în meciul Rusia – România, din debutul Rugby Europe Championship 2021

Patru din cei 36 de jucători de rugby convocați la lotul național pentru a pregăti primul meci din ediția 2021 a Rugby Europe Championship, respectiv partida Rusia – România, provin din Bârlad. Primul meci al „stejarilor” se va desfășura sâmbătă.

Pe 2 martie, oficialii Federației Române de Rugby (FRR) au anunțat lista celor 36 de „stejari” ce pregătesc partida de debut a naționalei de seniori a României în ediția 2021 a Rugby Europe Championship (REC). Meciul este programat pe 6 martie, în deplasare, la Soci (Rusia) și se va disputa în compania țării gazdă. Din totalul sportivilor convocați, se numără și patru bârlădeni. Trei sunt legitimați la cluburi din Super Ligă, în timp ce unul activează la o echipă din Sud-Vestul Franței.

Este vorba despre Vasile Bălan (29 ani, pilier la CSA Steaua), Cristi Marian Chirică (23 ani, jucător de linia a III-a la Sporting Club Appameen din Franța), Gabriel Rupanu (23 ani, mijlocaș la grămadă la SCM Timișoara) și Alexandru Bucur (26 ani, jucător pe centru la CSM Știința Baia Mare). Toți și-au început cariera rugbistică la Clubul Sportiv Școlar Bârlad, iar ulterior la Rugby Club Bârlad, după care au fost transferați la alte echipe de top din țară.

„A fost o așteptare destul de lungă și, ca echipă, suntem încântați să revenim în competițiile internaționale, să jucăm după un an. Așteptăm cu nerăbdare acest prim meci al ediției actuale, cu Rusia. Jucătorii s-au pregătit foarte bine și știu ce așteptări avem de la ei pentru meciul de sâmbătă. Rugbyul jucat la acest nivel îți oferă noi provocări și pentru echipa noastră este important să începem bine partida, să punem presiune și să transformăm acea presiune în puncte. Trebuie să fim foarte disciplinați în joc de-a lungul celor 80 de minute. Ceea ce-mi doresc ca antrenor este să văd cât de mult muncește echipa și atitudinea colectivă pe care o arată în acest meci împotriva Rusiei”, a declarat Andy Robinson, antrenorul României.

Ceilalți 32 de jucători convocați la lotul național provind de la cluburile: CSM Știința Baia Mare, CSA Steaua, Valence Romans Drome, Zebre Rugby, Hyères-Carqueiranne-La Crau, Stade Nicois, SCM Timișoara, Bourg en Bresse, CS Dinamo, RC Massy, Perigueux, ACS Tomitanii Constanța, Colomiers, Sporting Club Appameen, Bayonne și CS Vienne.

Jucătorii sunt coordonați de staff-ul compus din Andrew Robinson – antrenor principal, Stephen Scott și Sosene Anesi – antrenori secunzi, Florin Tașcă – preparator fizic, Marius Chiriac și Constantin Gheară – GPS, Dan Wanya-Crîngu – doctor, Marius Todosi și Sandu Constantin – kinetoterapeuți, Paul Larter – analist video, Daniel Carpo – manager.

Conform calendarului stabilit pentru competiția continentală, partidele României de la Rugby Europe Championship se vor disputa astfel:

• Rusia – România (6 martie – Soci)

• Portugalia – România (13 martie – Lisabona)

• România – Spania (20 martie)

• Georgia – România (27-28 martie)
• România – Belgia/Olanda (3-4 iulie).

În ceea ce privește meciul Rusia – România, prima pe care „stejarii” o vor disputa după un an, iubitorii sportului cu balonul oval o pot urmări în direct pe RugbyEurope Tv, începând cu ora 14.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.