Rotary Club Bârlad a donat spitalului încă 10 monitoare pentru funcții vitale, în total 24!

• Săptămâna trecută, spitalul bârlădean a fost ținta unei noi donații primite din partea Clubului Rotary Bârlad, ce a dorit să doteze unitatea cu echipamente vitale în lupta dusă cu virusul SARS-CoV-2. Pentru a putea continua să facă față valului uriaș de pacienți COVID-19, spitalul a primit zece monitoare pentru funcții vitale, ajungându-se astfel la un total de 24 de astfel de monitoare.

De curând, Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad, care funcționează ca unitate de suport pentru tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus, a intrat în posesia unor noi aparate medicale nu doar utile, ci vitale pentru continuarea luptei cu infecția SARS-CoV-2. Cu atât mai mult cu cât destul de mulți dintre pacienții internați aici dezvoltă forme severe ale infecției și ajung pe paturile secției de Anestezie și Terapie Intensivă, iar unii chiar pierd lupta cu viața.

Concret, numai în ultimele zile, spitalul a primit o nouă donație importantă din partea Rotary Club Bârlad, organizație non-profit din care fac parte 25 de oameni de afaceri, medici, profesori, ingineri, etc., care a contribuit la dotarea unității încă din martie, de când oficialii Organizației Mondiale a Sănătății au declarat pandemia de COVID-19. Este vorba despre zece monitoare pentru funcții vitale, achiziționate de Rotary din banii primiți prin intermediul unui Global Grant în valoare de 42.900 dolari, inclusiv din sponsorizările și donațiile făcute în ultimele luni de firmele și persoanele de bine din oraș. Astfel, de la începutul pandemiei, cu tot cu aceste zece echipamente medicale, Rotary a dăruit spitalului nu mai puțin de 24 de monitoare pentru funcții vitale. Vestea bună a fost dată chiar de conducerea spitalului, prin intermediul unui mesaj de mulțumire postat pe contul de socializare.

„Mulțumim Clubului Rotary Bârlad! Adresăm pe această cale mulțumirile noastre pentru întreaga colaborare și pentru sprijinul acordat pacienților și personalului medical! Prin grija acestor oameni minunați, am primit încă 10 monitoare de funcții vitale. În total, 24 de monitoare au fost donate unității noastre de la începutul pandemiei!

Aceste monitoare ne ajută foarte mult în monitorizarea pacienților aflați în stare critică în secțiile spitalului nostru. Mulțumim unui adevarat partener de nădejde!”, a postat, vineri, 27 noiembrie, spitalul pe contul oficial de Facebook.

Donație vitală pentru bolnavii internați

„Marți, 24 noiembrie, Clubul Rotary Bârlad a finalizat o acțiune importantă, mai ales în actualul context de răspândire a virusului.

Ultima tranșă de 10 monitoare de funcții vitale (dintr-un total de 24) a fost donată spitalului bârlădean. Aceste dispozitive destinate supravegherii permanente a funcțiilor vitale ale bolnavilor au capacitatea de a urmări și înregistra pulsul, tensiunea, temperatura, respirația, saturația de oxigen a sângelui, tipări electrocardiograma (EKG, standart și precordial). Fiecare monitor este dotat și cu o imprimantă termică, pentru portabilitatea și arhivarea parametrilor. Monitoarele au fost distribuite de către conducerea spitalului secțiilor Anestezie și Terapie Intensivă, Boli Infecțioase, Pediatrie, Medicală, Neurologie, Dermatologie, ORL și Chirurgie. Contractul comercial dintre Rotary Bârlad și furnizorul echipamentelor prevede și instruirea utilizatorilor acestor aparate, care va fi făcută de specialiștii firmei furnizoare, cu scopul utilizării tuturor funcțiilor oferite de aceste dispozitive și creșterea calității actului medical.

Bugetul de 42.900 de dolari a fost construit pe baza unui Global Grant, proiectat de o comisie formată din membri rotarieni ai clubului din Bârlad și înregistrat la Rotay Internațional în august 2020. Participanți la acest grant, alături de Rotary Club Bârlad, în calitate de inițiator și beneficiar, au fost cluburi rotariene din Canada, Statele Unite ale Americii, Ucraina și România (Bârlad, Focșani, București). Clubul din Bârlad le mulțumește tuturor acestora și evidențiază aportul persoanelor fizice și juridice locale permanent susținătoare ale acțiunilor sale, fără de care prezenta realizare nu ar fi fost posibilă”, a precizat Cristina Ciută, președintele Rotary Club Bârlad în perioada 2020-2021.

Trebuie menționat că, în urma campaniei de strângere de fonduri inițiate în martie de Clubul Rotary Bârlad pentru sprijinirea spitalului, în primă fază, au fost donate patru monitoare pentru funcții vitale pentru secția de Boli Infecțioase, trei calculatoare cu dotare completă și trei frigidere de mare capacitate pentru laboratorul de biologie moleculară unde se fac testele pentru depistarea COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.