Politica între decență și respect, transparență și pricepere, onoare și principii

Fiind în campanie electorală, întâlnirea cu oamenii din piață îmi conferă siguranță, dar și îngrijorare. Stau de vorbă cu fiecare dintre ei și-i ascult. Sunt foarte supărați și de acord să scape de cei care i-au batjocorit, le-au închis piețele și nu înțeleg de ce, din acest motiv ei îngheață de frig și suferă, nu-si pot cîștiga veniturile prin care să se întrețină, să-și plătească ratele și datoriile, iar sărbătorile par un chin. Unii dintre producători îmi spun ferm că n-au primit subvențiile în baza cărora ei au contractat credite pentru a produce legume și fructe, nu au primit despăgubiri, pentru că anul acesta a fost secetos și mulți dintre ei nu s-au ales cu nimic, și se gândesc cum s-o ia de la capăt, munca la câmp fiind grea și e ca o loterie, că în curând nu o să mai fie lăsați să-și crească animale pentru consumul propriu, le e teamă că nu-și mai pot crește porcul în bătătura proprie. Sunt disperați oamenii, și-i înțeleg. Îi încurajez să aibă încredere că pe viitor lucrurile se vor îmbunătăți, dar văzând câtă bâlbâiala, câtă lipsă de transparență și de comunicare ne oferă actuala guvernare, mă întreb dacă la cârma țării se găsesc oameni potriviți care să știe ce au de făcut pentru români, să fie patrioți și să facă totul în slujba cetățenilor. Mi-e teamă să mă gândesc până acolo unde poate merge lipsa de pricepere și îndârjirea cu care actuala guvernare nu face nimic pentru acești oameni. PSD, chiar dacă a făcut și greșeli, așa cum spune lumea, este singurul partid care știe să guverneze o țară și reușește să găsească soluții pentru creșterea veniturilor în agricultură, să creeze programe de dezvoltare astfel încât pământul să fie lucrat iar produsele să ajungă pe piață cu valoare superioară.

Întrucât Județul Vaslui este un județ agrar cu potențial foarte mare iar asigurarea alimentelor trebuie să fie o prioritate pentru orice guvernare, PSD propune prin programul său de guvernare următoarele măsuri pe care le voi sintetiza aici și invitând pe cei interesați să acceseze link-ul https://www.psd.ro/wp-content/uploads/2020/10/PSD-Program-guvernare-AGRICULTURA%CC%86.pdf sau https://www.psd.ro/planul-de-guvernare-al-psd/ .

SUSȚINEREA ȘI PROMOVAREA PRODUSELOR AGRO-ALIMENTARE ROMÂNEȘTI: prin Programul național „Produse proaspete și de calitate în fiecare casă”, crearea de spații comerciale și a unei platforme care să permită populației să cumpere în primul rând produsele proaspete și de calitate obținute pe plan local, la prețuri rezonabile; promovarea produselor fabricate în România și a serviciilor oferite de firmele care activează pe teritoriul țării noastre.

ASIGURAREA APEI PENTRU AGRICULTURA ROMÂNEASCĂ: extinderea și reabilitarea sistemului de irigații și a celui anti-grindină; asigurarea apei în mod gratuit până la plantă, astfel încât fermele românești să supraviețuiască și să asigure hrana și în anii următori.

SUSȚINEREA FERMIERILOR ROMÂNI – SIGURANȚA ALIMENTARĂ, PRIORITATE NAȚIONALĂ: prin Programul „Fermieri puternici”, sprijinirea asocierii fermierilor pentru a deveni mai puternici în competiția europeană; majorarea subvențiilor din agricultură până la 420 euro/ha și plata acestora la timp. Astfel, asigurăm venituri sigure pentru producători și menținerea locurilor de muncă în agricultură. Stimularea activității tinerilor din mediul rural pentru instalare și dezvoltarea de activități agricole.

DEZVOLTAREA FERMELOR ȘI CAPACITĂȚILOR DE PROCESARE DIN ROMÂNIA: condiții avantajoase de creditare pentru afacerile din agricultură; promovarea agriculturii ecologice și produselor tradiționale; înființarea de noi ferme de reproducție în zootehnie.

RETEHNOLOGIZAREA AGRICULTURII ROMÂNEȘTI: asigurarea de finanțări pentru investiții ce valorifică surse alternative de energie, precum panourile solare sau stațiile de biogaz; stimularea cercetării și inovării în sectoarele zootehnic, vegetal și horticol, concomitent cu îmbunătățirea ecosistemelor acvatice.

Toate aceste măsuri vor conduce la consolidarea producției autohtone pentru asigurarea veniturilor stabile pentru cei care lucrează și depind de acest domeniu.

PSD reprezintă soluția politică pentru români și România. Românii sunt nemulțumiți și fierb din cauza erorilor și proastelor decizii politice luate pentru țară în contextul pandemiei, de către actuala guvernare.

Ajunge! Partidele trebuie să evolueze în acord cu așteptările cetățenilor și cu standardele timpului într-un parcurs virtuos al dezvoltării durabile și creșterii standardelor de viață.

Când alții au avut ocazia să facă, acum în campanie electorală doar promit. Partidul Social Democrat a demonstrat că știe agricultură iar asta s-a văzut în anii de guvernare.

Ca un îndemn, dragi locuitori ai județului Vaslui, aveți încredere în Partidul Social Democrat iar pe 6 decembrie, când este și o sărbătoare atât de iubită de români, Sfântul Nicolae, să ieșim cu fermitate și determinare la vot pentru a hotărî ce e mai bine pentru noi, pentru copiii noștri, pentru România și toată ființa ei, să milităm pentru o Românie puternică și respectată!

Material de propagandă electorală publicat de SC EURO IRIS SA la comanda PSD – Organizația Județeană Vaslui, Cod mandatar: 11200020

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.