Consiliul Județean, împrumut de 50 de milioane de lei pentru cofinanțarea proiectelor europene

În ședința de joia trecută, Consiliul Județean a hotărât contractarea unui împrumut în valoare de 50 de milioane de lei în scopul cofinanțării proiectelor europene aprobate. Perioada de grație este de până la trei ani, iar cea de rambursare, de până la nouă ani. Dotarea ambulatorului integrat al Spitalului Județean, extinderea Unității de Primiri Urgențe sau Drumul Strategic sunt investițiile care vor fi finalizate cu ajutorul acestor bani.

Dotarea Ambulatoriului integrat al Spitalului Județean de Urgență Vaslui; Extindere Unitate de Primiri Urgențe și realizare heliport; Reabilitare și modernizare Drum strategic județean Bârlad – Laza – Codăești (DJ 245, DJ 245 M, DJ 247, DJ 246), Creșterea eficienței energetice a imobilului „CSEI Elisabeta Polihroniade”; Reabilitare, modernizare și dotare Școala Profesională Specială “Sfânta Ecaterina” Huși. Sunt investițiile publice realizate în cadrul unor proiecte europene care necesită cofinanțare din partea Consiliului Județean (CJ) Vaslui în următoarea perioadă. În acest scop, consilierii județeni au aprobat, în ședința de joia trecută, contractarea unui împrumut în valoare de 50 de milioane de lei în vederea asigurării cofinanțării și prefinanțării proiectelor de interes județean finanțate din fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană. Împrumutul are o maturitate de până la 12 de ani, din care o perioadă de grație de până la 3 ani și o perioada de rambursare de până la 9 ani.

Potrivit hotărârii adoptate de CJ Vaslui, garantarea împrumutului se va face din veniturile bugetului local al Județului Vaslui. Serviciul datoriei publice locale nu reprezintă obligații sau răspunderi ale Guvernului României și acesta va fi plătit din bugetul local sau/și din împrumuturi pentru refinanțarea datoriei publice locale.

Până la această dată, CJ Vaslui derulează 13 proiecte pentru care au beneficiat de fonduri europene nerambursabile, valoarea acestora ridicându-se la peste 293 de milioane de lei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.