Amenzi drastice pentru bârlădenii care-și mai vând mașinile pe stradă!

După zeci de ani în care bârlădenii au folosit domeniul public, în special Bulevardul Republicii, drept târg pântru vânzarea mașinilor la mâna a doua, și alți doi în care au avut la dispoziție un târg funcțional doar în week-end, iată că, de-acum încolo, proprietarii autoturismelor scoase la vânzare pe străzi au la dispoziție o variantă definitivă. Își pot expune mașinile de vânzare la târgul auto deschis în incinta așa-numitului talcioc, de pe strada General Vasile Milea. „Rebelii” prinși că își vând mașinile tot pe domeniul public vor fi amendați drastic, fie că vorbim de persoane fizice sau juridice.

În sfârșit, mașinile second hand scoase la vânzare pe Bulevardul Republicii și pe alte străzi din Bârlad vor dispărea din peisaj! Motivul? Nu mai este nevoie ca proprietarii autovehiculelor să încerce să găsească cumpărători direct pe stradă, întrucât autoritățile locale le oferă o alternativă. Adică un târg auto ce va funcționa zilnic, în incinta bazarului de pe strada General Vasile Milea. Asta după ce, în ultimii aproape doi ani, au avut la dispoziție un târg auto săptămânal organizat în fiecare week-end în incinta Centrului de Afaceri „Tutova” Bârlad, dar nu a prea fost agreat.

Astfel, de marți, 8 decembrie, adică odată cu deschiderea noului târg auto din localitate, proprietarii autoturismelor expuse spre vânzare pe domeniul public riscă sancțiuni serioase dacă nu respectă legislația în vigoare cu privire la comerțul stradal. Concret, așa cum se prevede în Hotărârea de Consiliu Local nr. 102/2019, la art. 4, persoanele fizice care își vor expune mașinile spre vânzare pe partea carosabilă a drumurilor, parcărilor, trotuarelor sau spațiilor verzi ale domeniului public riscă amenzi cuprinse între 500 și 1.000 lei. La rândul lor, persoanele juridice care încalcă prevederile aceluiași articol pot fi sancționate cu amenzi cuprinse între 1.000 și 2.000 lei. Constatarea contravențiilor și aplicarea sanțiunilor se fac de către angajații Poliției Locale Bârlad. 

„Întrucât spațiul de expunere amenajat, inițial, la Centrul de Afaceri nu a răspuns preferințelor bârlădenilor care au autoturisme de vânzare, am amenajat un altul, situat în incinta bazarului de pe strada General Vasile Milea. Aici, zona, una destul de populată și accesibilă, a fost pregătită încă din toamnă, are supraveghere video și pază, deci nu mai sunt motive pentru cei care au mașini scoase la vânzare să spună că potențialii cumpărători nu s-ar deplasa până la târg pentru a le vedea mașinile. Așadar, facem apel către toți cei care vând mașini să elibereze domeniul public și să le ducă în noul târg, din două considerente. În primul rând, sancțiunile sunt destul de mari, iar apoi tarifele de staționare sunt mai mult decât simbolice. Începem, astfel, să degajăm în principal arterele principale ale municipiului care, după cum se observă, au fost sufocate de astfel de autoturisme. Angajații Poliției Locale vor începe imediat acțiunea de identificare a proprietarilor acestor mașini, indiferent de zona în care se află expuse spre vânzare”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Noul târ auto, care are o capacitate totală de până la 100 de autoturisme, funcționează de luni până duminică, în intervalul orar 08.00-14.00. Pentru prima zi de expunere se percepe o taxă de 10 lei/autoturism, iar din a doua zi taxa este de de 1 leu/zi, pentru toată perioada de expunere în târg. De menționat că, în cazul în care o persoană a fost sancționată pentru ocuparea domeniului public cu un autoturism scos la vânzare, iar aceasta nu-și mută mașina, polițiștii locali îl pot amenda cu același cuantum și în ziua următoare.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.