Terapie prin muzică pentru copiii cu dizabilități

În curtea Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Dizabilități Vaslui se află acum un altfel de parc. Cu ajutorul instrumentelor uriașe aflate acolo, copiii pot învăța prin joacă și muzică, combinând utilul cu plăcutul.

Centrul de la Vaslui este cîștigătorul unei finanțări, printr-un proiect intitulat „Parc muzical incluziv – educație nonformală prin joacă și creativitate”, finanțat prin Fondul pentru un viitor mai bun în comunități, cu sprijinul Lidl România, susținut de Federația Fundațiile Comunitare din România și implementat la nivel local de Fundația Comunitară Iași. Astfel, o nouă terapie și un nou mod de învățare au fost implementate la Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Dizabilități Vaslui. Inițiatorii proiectului au activat un spațiu de lucru în aer liber dedicat dezvoltării activităților de învățare prin joacă și muzică, pentru copiii cu dizabilități.

În curtea instituției vasluiene au început deja lucrările, iar primii utilizatori ai terapiei au fost poneii și labradorii, antrenați în terapia cu copiii.

„Această terapiei îi înspiră pe copii și le dă curaj să-și folosească simțurile astfel încât, descoperind muzicalitatea instrumentelor uriașe, să se bucure împreună să parcurgă un traseu muzical care le oferă încredere, optimism și multă bucurie. Bineînțeles că primii utilizatori au fost poneii și labradorii, antrenați, de asemenea, în terapia cu copii. Avem speranța că imaginea acestora, alături de copii și sunetele muzicii sub poalele pădurii, ne va conduce pe toți în lumea feerică a basmelor și va fi de un real ajutor în parcurgerea treptată a etapelor de recuperare. Deja, imaginația noastră materializează în viitor organizarea unor mici concerte în aer liber și abia așteptăm să vedem ce impact va avea muzica în viața copiilor noștri”, a spus Cristina Penișoară, specialist în cadrul Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Dizabilități Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.