Administratorul public al județului, la mâna președintelui CJ!

• Consiliul Județean Vaslui a anunțat anularea concursului pentru ocuparea funcției de administrator public al județului după ce Ministerul Lucrărirlor Publice, Dezvoltării și Administrației a anunțat că postul se ocupă prin numire de către președintele Consiliului Județean. Pentru post era depus un dosar de candidat.

Președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, a vrut ca administratorul public al județului să fie ales prin concurs, după expirarea mandatului lui Valeriu Caragață, ales consilier județean la alagerile din septembrie și candidat al PSD pentru Senat. Caragață se află pe locul doi pe lista partidului, loc considerat eligibil.

Concursul pentru ocuparea funcției de administrator public, funcție contractuală de conducere în cadrul Consiliului Județean Vaslui, trebuia să aibă loc pe 23 noiembrie, cu o perioadă de depunere a dosarelor care ar fi expirat mâine, 12 noiembrie și care a început pe 30 octombrie.

Numai că, recent, Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației a anunțat instituția că, potrivit noilor reglementări legale, în speță Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, ocuparea funcției de administrator public nu se realizează prin concurs, ci prin numire, prin dispoziție a președintelui consiliului județean.

Așa se face că, ieri, CJ Vaslui a anunțat anularea concursului. Asta după ce la Registratura instituției fusese înregistrat un singur dosar. Numele candidatului nu ne-a putut fi comunicat de către reprezentanții CJ Vaslui, însă este posibil ca Valeriu Caragață, fostul administrator public al județului, să dorească să se întoarcă pe această funcție, după ce își va încerca norocul în alegerile generale de pe 6 decembrie. În urmă cu patru ani, Caragață a renunțat la calitatea de consilier județean obținută prin alegeri pentru a putea ocupa funcție de administrator public.

1 COMENTARIU

  1. Rugam Consiliul Judetean Vaslui (platiti foarte bine din bani publici) sa intretina (dezapezire , parazapezi , …) pe timp de iarna drumul judetean 242 B (comuna Malusteni) !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.