Șoferi de două categorii: ori băuți, ori fără permis!

Polițiștii vasluieni efectuează cercetări față de mai multe persoane care au fost depistate zilele trecute, pe drumurile publice ale județului Vaslui, în timp ce încălcau prevederile legale în vigoare.

În data de 27 octombrie, ora 12.15, polițiștii Secție 4 Poliție Rurală Huși, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe drumul județean DJ 284, pe raza localității Epureni, comuna Duda-Epureni, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui. Acesta era condus de un tânăr de 24 de ani, din comuna Duda-Epureni. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Acesta a prezentat un permis de conducere despre care a precizat că este emis de autoritățile din Marea Britanie, asupra căruia există suspiciuni de contrafacere. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”,”uzul de fals” și „falsul în înscrisuri sub semnătură privată”.

În aceeași zi, laora 19.00, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Bârlad, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul județean DJ245C, pe raza localității Băltățeni, comunei Băcani, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism care nu avea montate plăcuțe de înmatriculare, acesta fiind condus de către un tânăr de 17 ani, din comuna Băcani. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că tânărul nu avea eliberat permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autoturismul nu avea montate numere de înmatriculare fiindcă nu era înmatriculat (autoturismul a fost înmatriculat provizoriu, înmatriculare care expirase). Totodată, polițiștii efectuează cercetări și pentru a stabili modalitatea în care i-a fost încredințat tânărului autoturismul spre a fi condus, în condițiile în care, la momentul depistării, proprietarul (un bărbat de 40 de ani, din comuna Băcani) circula într-un alt autoturism, în fața autoturismului depistat. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere unei persoane despre care știe că nu posedă permis de conducere” și „punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat”.

În noaptea de 27 spre 28 octombrie, la ora 00.30, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Bârlad – Biroul Poliției Rutiere, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Republicii, din municipiul Bârlad, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat provizoriu în județul Vaslui, al cărui conducător prezenta halenă alcoolică. Tânărul, în vârstă de 20 de ani, din comuna Voinești, județul Vaslui, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”.

Pe 28 octombrie, la ora 8:30, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Murgeni, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul județean DJ244B din orașul Murgeni, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, al cărui conducător prezenta halenă alcoolică. Bărbatul în vârstă de 38 de ani, din Murgeni, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.