Probabil cea mai scumpă palmă din lume, de peste 50.000 de euro, a fost dată în județul Vaslui!

Un bărbat din Târzii, comuna Oltenești, a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare și la plata de despăgubiri morale și materiale de peste 50.000 de euro după ce, anul trecut, i-a dat o palmă unui consătean care ìi era dator cu niște bani. Victima s-a dezechilibrat și a căzut, lovindu-se cu capul de beton, decedând două săptămâni mai târziu. Ucigașul va trebui să plătească și alocații lunare celor trei copii ai victimei, până la majoratul acestora.

Într-o după-amiază de la sfârșitul lunii iulie a anului trecut, Alevandru Flot, un gospodar din Târzii, comuna Oltenești, s-a întâlnit la magazinul din sat cu un consătean, Vasile Murgoci, căruia ìi împrumutase niște bani. Omul a cerut datoria înapoi sau, în schimb, datornicul să-i presteze niște lucrări. Murgoci a refuzat și a încercat să amâne din nou plata datoriei, drept urmare, între cei doi a avut loc un schimb de replici care au devenit tot mai tăioase. La un moment-dat, Flot și-a pierdut cumpătul și i-a dat o palmă consăteanului său, care s-a dezechilibrat și a căzut, lovindu-se puternic cu capul de beton, pierzându-și cunoștința. Speriat, Flot a chemat paramedicii, care l-au transportat pe Flot la Spitalul Municipal din Bârlad. Medicii de acolo au considerat că starea mult prea gravă a victimei, care suferise un traumatism cranian puternic, impune transportul său de urgență la o clinică de specialitate din Iași, unde a fost supus unei intervenții chirurgicale. Din păcate, cu toate eforturile medicilor, după aproape două săptămâni, victima a decedat, lăsând în urmă o soție și trei copii minori, rămași fără nici un venit, bărbatul fiind cel care aducea banii în casă, muncind cu ziua prin sat.

Alexandru Flot a fost acuzat și trimis în judecată pentru comiterea infracțiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Chiar dacă inculpatul și-a asumat vina, epidemia de coronavirus a făcut ca procesul să dureze aproape 8 luni, zilele trecute fiind dată o primă sentință în acest dosar. Judecătorii Tribunalului Vaslui au decis ca Flot să execute în regim de detenție o pedeapsă de 4 ani de închisoare. În plus, acesta va trebui să plătească, pe lângă cheltuielile medicale ale victimei, circa 15.000 de lei și cheltuieli de judecată în sumă de 3.000 de lei, câte 15.000 de euro fiecăruia dintre cei 3 copii minori ai victimei, și 5.000 de euro soției, drept daune morale, precum și o alocație lunară de câte 300 de lei, copiilor minori, până la majoratul acestora. De asemenea, fratele victimei, care s-a constituit și el parte civilă în dosar, va primi și el 5.000 de lei, drept despăgubiri materiale și morale. În total, palma dată la mânie a costat peste 50.000 de euro, plus 4 ani de stat după gratii! Sentința nu este însă definitivă, ea putând fi atacată la instanța superioară, Curtea de Apel Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.